Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 31

Apribojimas reikš bankrotą

Jeigu Vilniaus taryba šiandien pritars, bendrovei „Prospekto vyninė“ priklausančiuose restoranuose ir bare „Prie parlamento“ Gedimino prospekte po 22 val. nebebus galima įsigyti alkoholio.
Baras „Prie parlamento“ per krepšinio čempionatą gali likti be leidimo nuo 22 val. prekiauti alkoholiu.
Baras „Prie parlamento“ per krepšinio čempionatą gali likti be leidimo nuo 22 val. prekiauti alkoholiu. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Prekyba

Verslininkas Audrius Janušauskas nustebo paklaustas apie Vilniaus tarybos posėdyje šiandien svarstomą klausimą dėl mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimo jo valdomuose restoranuose ir bare. Esą apie tai jo niekas neinformavo.

„Istorija prasidėjo pavasarį. Turime kaimyną, kuris jau daug metų nepatenkintas šioje vietoje dirbančiais restoranais. Jis paprasčiausiai nori, kad nebūtų restoranų Gedimino prospekte“, – tvirtino A.Janušauskas.

Gyventojai reikalauja ramybės

Tačiau Vilniaus savivaldybės Saugaus miesto departamento direktoriaus pavaduotojas Julius Morkūnas yra kitokios nuomonės. Savivaldybė esą gavo penkių asmenų pasirašytą skundą, tačiau net jeigu nepatenkintas būtų vienas žmogus – problemą reikėtų spręsti, nes kiekvienas vilnietis turi teisę į ramų poilsį naktį.

„Ten gyventojai apie dešimtmetį kelia klausimą dėl jų ramybės naktimis. Iš kavinės sklinda triukšmas, kurio kavinės savininkai niekaip negali suvaldyti, apriboti ir net nerodo didelio noro tai padaryti. Vienas iš sprendimų – riboti prekybos alkoholiniais gėrimais laiką naktimis, mes siūlome tai daryti nuo 22 val. iki 8 val. ryto. Gyventojai tuo būtų patenkinti, jie nors galėtų išsimiegoti“, – aiškino J.Morkūnas.

Tačiau toks apribojimas, A.Janušausko teigimu, reikš tik vieną – bankrotą. „Kaip galima dirbti, jeigu krepšinis prasidės 21 val., o 22 val. aš jau negalėsiu prekiauti alumi. Išpuošėm, paruošėm barą, televizorių prisipirkome, o dirbti negalėsime“, – nuoskaudą liejo A.Janušauskas.

Bendrovei „Prospekto vyninė“ priklausančių restoranų ir baro „Prie parlamento“ savininkas teigė nesitikįs politikų paramos, nes savivaldybė esą visada palaiko gyventojus, o ne verslininkus.

Imsis ir barais virtusių parduotuvių

Prekyba alkoholiu gali būti apribota ir dar keliems barams. Taryba šios dienos posėdyje ketina pradėti svarstyti galimybę tokius apribojimus skirti ir Pašilaičių, Tujų, L.Asanavičiūtės, V.Druskio, Fabijoniškių, Viršuliškių ir Architektų gatvėse esantiems barams.

Tiesa, šias įstaigas tikrais barais pavadinti būtų sunku. Tai buvusios parduotuvės, virtusios barais uždraudus naktinę prekybą alkoholiu visur, išskyrus kavines. Anot J.Morkūno, lankytojai čia nesirenka kaip į kavines pasėdėti, tiesiog ateina naktį įsigyti alkoholio.

„Visi lankytojai, atvykstantys ten nusipirkti alkoholio naktį, kelia daug rūpesčių šalia gyvenantiems žmonėms. Ten fiksuojama daug viešosios tvarkos pažeidimų – netvarka, triukšmas, alkoholinių gėrimų vartojimas viešoje vietoje, nekalbant apie ciniškesnius veiksmus – šlapinimąsi prie laiptinių ir t.t.“, – aiškino J.Morkūnas.

Šiems barams siūloma prekybą alkoholiu apriboti nuo 22 val. iki 6 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius