Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 29

Apribotos šešėliniais ministrais vadinamų kanclerių kadencijos

Seime priimtas vyriausybės įstatymo pakeitimo projektas, kuriuo siūloma apriboti ministerijų kanclerių kadencijas. Nuo šiol kancleriai galės kandidatuoti daugiausiai dvi kadencijas iš eilės, jos truks penkerius metus. Už įstatymo projektą balsavo 75 Seimo nariai, prieš – 2, susilaikė 24 parlamentarai.
Diplomatai
Biurokratai / Asociatyvinė iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narė, Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkė Guoda Burokienė ir kitas komiteto narys bei Mišrios Seimo narių grupės frakcijos atstovas Povilas Urbšys anksčiau LRT.lt sakė, kad iki šiol kancleriai į ministerijas patekdavo tarsi visiems laikams.

Abu parlamentarai kanclerius vadino šešėliniais ministrais ir akcentavo, kad toks kadencijų įvedimas prisidės prie didesnio skaidrumo ir efektyvumo.

Ministerijų kancleriai vertina pateiktus teisės aktų projektus, organizuoja vyriausybės nuostatų įgyvendinimą, kontroliuoja ministerijoms pavaldžias įstaigas – iš esmės koordinuoja visą ministerijos darbą. Iki šiol kanclerių kadencijos įvestos nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius