Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 17

Apsaugoti paplūdimius nuo audrų sieks nauju eksperimentu

Šį mėnesį ketinama imtis aptvarkyti audrų suniokotus Klaipėdos paplūdimius. Skaičiuojama, kad tam reikėtų apie 150 tūkstančių litų, tačiau tokių lėšų miesto valdžia neturi, tad vadinamajam „palopymui“ skirta 50 tūkstančių litų.
Jūros bangos buvo negailestingos žvejų nameliui, kuriame laikyti įvairiausi įrankiai žvejybai.
Jūros bangos buvo negailestingos žvejų nameliui, kuriame laikyti įvairiausi įrankiai žvejybai. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Ne vienoje vietoje paplūdimyje susidariusi avarinė padėtis, audra nuplovė vadinamąjį žvejų namelį, tad pažirusios plytos užstoja praėjimą paplūdimiu. Audra sudraskė ne vienus laiptus, kai kur jų apskritai nebėra.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės, sudaryta darbo grupė įvertino paplūdimių būklę ir nusprendė numatyti ilgalaikes ir trumpalaikes priemones. Pagal pastarąsias numatyta paplūdimius bent aptvarkyti ir pinigų tam skirti iš administracijos direktorės rezervo fondo. Antradienį J.Simonavičiūtė kreipėsi į Klaipėdos miesto tarybos kolegijos narius, prašydama leisti panaudoti iš rezervo 50 tūkstančių litų.

„150 tūkstančių litų yra dideli pinigai. Gavusi į fondą 200 tūkstančių, negaliu jų visų atiduoti. 50 tūkstančių užteks panaikinti avarinei būklei – surinkti plytas, sutvarkyti nusileidimo takus, panaudoti kitiems audros padariniams likviduoti“, – sakė J.Simonavičiūtė. Anot jos, darbų bus imtasi netrukus, nes sezonas jau jau visai ne už kalnų.

Paplūdimių būklę įvertinusi darbo grupė numatė ir ilgalaikes priemones. Nuspręsta kreiptis į šalies valdžią, kad būtų gautas leidimas nuo pirmosios Melnragės molo link sukrauti iš uosto iškastus akmenis. Anot J.Simonavičiūtės, tai būtų eksperimentinė zona, kurioje būtų sandėliuojami akmenys ir stebima, ar tai padėtų apsaugoti paplūdimius. „Siūlysime vyriausybei leisti tokį eksperimentą“, – sakė J.Simonavičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius