Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 28

Ar atnaujinti „Klaipėdos naftos“ dujotiekių konkursą, spręs Apeliacinis teismas

Ar bendrovė „Klaipėdos nafta“ galės atnaujinti sustabdytą suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo dujotiekių rangovo konkursą, spręs Apeliacinis teismas.
„Klaipėdos naftos“ bendrovės teritorijoje
„Klaipėdos naftos“ bendrovės teritorijoje / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Bendrovės skundą dėl sustabdyto konkurso nagrinėjantis Klaipėdos apygardos teismas susipažino su šalių atsiliepimais ir išsiųs juos Apeliaciniam teismui.

„Teisėjai susipažino su visais šalių atsiliepimais ir visa medžiaga bus išsiųsta Lietuvos apeliaciniam teismui. Kada tai bus padaryta, priklausys nuo to, kada šalys atsiųs originalius dokumentus, nes teismas kol kas gavo tik elektroninius jų variantus “, – BNS sakė teismo atstovė Erika Tamošaitienė.

Kovo 8 dienos teismo sprendimą stabdyti konkursą skundžia ne tik „Klaipėdos nafta“ bet ir viena iš dviejų konkurso dalyvių – Austrijos koncernui „Habau“ priklausanti Vokietijos bendrovė „PPS Pipeline Systems“. Abi įmonės prašo teismo panaikinti laikinąsias apsaugos priemones ir atnaujinti laikinai sustabdytą konkursą.

Civilinio proceso kodeksas numato, kad gavęs atskirąjį skundą, pirmosios instancijos teismo teisėjas, jei su juo sutinka, per tris darbo dienas pats panaikina skundžiamą nutartį. Tačiau jei teisėjas nesutinka su skundu, bylą kartu su atsiliepimais, kurie turi būti pateikti per 14 dienų, jis siunčia apeliacinės instancijos teismui.

Sprendimą stabdyti konkursą priėmęs teisėjas Alvydas Žerlauskas anksčiau BNS sakė, kad dujotiekio statybos rangovo konkursas gali būti atnaujintas ne anksčiau nei po 2-3 savaičių, o kada iš esmės išnagrinės bylą, teigė nežinantis, nors anksčiau žadėjo tai padaryti greičiau nei per įstatymu numatytą 60 dienų laiką. Šis terminas baigiasi kovo 29 dieną.

Teismui neatnaujinus konkurso procedūrų, „Klaipėdos nafta“ negali pasirašyti sutarties su mažesnę kainą konkurse pasiūliusiu ir tikėtina jį laimėjusiu Vokietijos koncernu „PPS Pipeline Systems“. Vilkinant sutarties pasirašymą, gali kilti grėsmė visam SGD terminalo projektui, nes dujotiekis turi būti nutiestas iki 2014 metų rugpjūčio.

Pastarojo konkurso rezultatus skundžia „Kauno dujotiekio statyba“, pateikusi brangesnį pasiūlymą ir tikėtina jo nelaimėsianti. Įmonės vadovas Henrikas Bartusevičius žiniasklaidai neseniai sakė, kad Vokietijos bendrovė PPS darbų sąmatą sumažino iki neprotingos kainos, ir jeigu „ Klaipėdos nafta“ pasirašys sutartį, jo vadovaujama bendrovė skųsis Europos Teisingumo Teismui ir sieks, kad „Klaipėdos nafta“ kompensuotų įmonės patirtus nuostolius.

„Kauno dujotiekio statybos“ ir „Šiaulių dujotiekio statybos“ konsorciumas konkurse pasiūlė 115 mln. litų (be PVM) kainą, o Vokietijos koncernas – 95 mln. litų (be PVM).

Pastatyti terminalą „Klaipėdos nafta“ ketina iki 2014 metų gruodžio pradžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius