-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 18

Ar išsilaikys Remigijus Vilkaitis ministro kėdėje?

„Galima tikėtis visko, nes džinas iš butelio Seime jau paleistas“, – taip vienas valdančiosios daugumos atstovas įvertino galimybę pareikšti nepasitikėjimą kultūros ministru Remigijumi Vilkaičiu.
Remigijus Vilkaitis
Remigijus Vilkaitis / Aurelijos Kripaitės nuotr.

Kol vieni parlamentarai rinko parašus rengdami apkaltą Seimo nariams krikščionims Linui Karaliui ir Aleksandrui Sacharukui, kiti paslapčia rikiavo „prisikėlėlių“ deleguoto ir prieštaringai vertinamo ministro R.Vilkaičio nuodėmes, rašo „Lietuvos rytas“.

„Dešinė nežino, ką daro kairė“, – mįslingai atsakė ne vienas parlamentaras, žurnalistų paklaustas, ar tiesa, kad netrukus Seimo tribūnoje R.Vilkaičiui gali tekti ginti savo portfelį.

Kai kurie Seimo nariai tvirtino, esą interpeliacijos ministrui tekstas buvo parengtas prieš mėnesį, tik laukiama progos, kada pradėti rinkti parašus.

„Privačiai iš pažįstamų advokatų esu girdėjęs, kad Tautos prisikėlimo partijos frakcija maždaug prieš mėnesį buvo parengusi interpeliacijos R.Vilkaičiui tekstą ir prašė jį įvertinti vienos advokatų kontoros.

Ar tas darbas tęsiamas ir šiuo metu, tiksliai nežinau“, – sakė „Lietuvos rytui“ nuo „prisikėlėlių“ atskilusios Krikščionių partijos frakcijos seniūnas A.Sacharukas.

Tuo tarpu Tautos prisikėlimo partijos vedlys Arūnas Valinskas tvirtino apie interpeliaciją R.Vilkaičiui nieko nežinąs: „Mes nesiruošiame užkurti interpeliacijos saviems ministrams. Tačiau jei jų darbas mūsų nebetenkins, mes pirmieji imsimės jų atšaukimo iš ministrų kabineto procedūrų. Klausimas, ar tenkina mus R.Vilkaičio darbas, kol kas yra atviras. Dabar jis – ne pats svarbiausias, bet ateityje prie jo tikrai grįšime.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius