Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 27

Ar nuo liepos minimali alga bus didesnė – paaiškės vasarį

Vyriausybės, darbdavių ir darbuotojų atstovai iki vasario pabaigos ketina įvertinti situaciją, ar yra galimybių nuo šių metų vidurio didinti minimalią algą. Verslo darbdavių konfederacijos vadovas Danas Arlauskas sako, kad norima pasinaudoti gerąja patirtimi ir surinkti objektyvius statistinius duomenis.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Buvo priimtas labai konstruktyvus sprendimas išsiaiškinti situaciją, pasinaudojant Valstybinės mokesčių inspekcijos, „Sodros“, Statistikos departamento duomenimis. Kokia situacija su įmonėmis, su jų finansais, bankrotais. Turime žinoti, kokios yra galimybės, kiek ir kokiu būdu minimalią mėnesio algą būtų galima didinti“, – BNS sakė D.Arlauskas.

Trišalė taryba antradienį sudarė specialią darbo grupę, kuri iki vasario pabaigoje turėtų pateikti MMA didinimo gaires, BNS pranešė socialinės apsaugos ir darbo ministrės patarėjas viešiesiems ryšiams Arūnas Malinovskis.

„Ji turi per mėnesį išanalizuoti situaciją ir pateikti gaires, kurias vėliau svarstys socialiniai partneriai“, – teigė jis.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė anksčiau sakė, kad minimalios algos pakėlimas 25 eurais iki 325 eurų yra įmanomas nuo šių metų liepos.

D.Arlauskas BNS teigė kol kas negalintis pasakyti, kokiam MMA didinimui pritartų darbdaviai.

„Pramonininkai siūlė jau nuo šių metų pradžios simboliškai MMA padidinti iki 305 eurų, tačiau tai nesulaukė palaikymo. Panašu, kad minimalios mėnesio algos klausimas yra kaip politinis saldainis, prisimenamas artėjant rinkimams“, – BNS sakė D.Arlauskas.

Jo teigimu, darbdaviai teoriškai gali pritarti įvairiam MMA didinimui.

„Gal pritarsime 25, gal 50 eurų didinimui, tai priklausys nuo situacijos“, – BNS sakė D.Arlauskas.

MMA nuo 2014 metų spalio 1 dienos padidėjo 10,1 euro (35 litais) iki 300 eurų (1035 litų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius