-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 01

Ar pensininkai gali gauti nemokamų odontologo paslaugų?

LRT RADIJO klausytoja iš Šiaulių nori žinoti, ar galima gauti nemokamas odontologo paslaugas.
Į Lietuvą atvykę užsieniečiai vis dažniau užsuka pas odontologus
Odontologas / 123rf.com nuotr.

„Kur Šiauliuose galima išsigydyti skaudančius dantis? Pensijos gaunu 200 eur. Dantų gydyti reikia daug. Gal galiu papulti kur už dyką?“ – domisi klausytoja.

Šiaulių teritorinės Ligonių kasos Gyventojų aptarnavimo skyriaus vedėja Dalia Miniauskienė tikina, kad Privalomuoju sveikatos draudimu (PSD) draustiems asmenims Ligonių kasos Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis apmoka odontologo paslaugas.

„Reikia kreiptis į gydymo įstaigą, prie kurios asmuo yra prisirašęs, ir sužinoti, kur galima gauti Ligonių kasos apmokamas odontologo paslaugas“, – nurodo pašnekovė.

Paprastai pirminio lygio odontologo paslaugos, kaip ir šeimos gydytojo paslaugos, yra teikiamos toje pačioje įstaigoje, kurioje asmuo gydosi.

„Jeigu ši įstaiga odontologo neturi, ji turi informuoti, koks odontologijos kabinetas ir kur teikia nemokamas odontologines paslaugas toje įstaigoje prirašytiems asmenims“, – sako Šiaulių teritorinės Ligonių kasos Gyventojų aptarnavimo skyriaus vedėja.

Tačiau, gydantis dantis, iš tiesų už kai ką reikia mokėti – t.y., už plombines, kitas odontologines medžiagas bei vienkartines priemones. Taigi Ligonių kasa sumoka už gydytojų darbą, o pacientas – už dantims gydyti sunaudotas medžiagas bei vienkartines priemones.

„Tačiau, jeigu asmuo yra socialiai remtinas, jis turi kreiptis į savo gyvenamosios vietos savivaldybės socialinės paramos skyrių ir gauti pažymą, kurioje nurodyta, kad asmuo yra socialiai remtinas ir gauna socialinę pašalpą. Tokiu atveju pacientui nereikės mokėti nei už paslaugą, nei už medžiagas ar vienkartines priemones. Visa suma bus kompensuota“, – aiškina D.Miniauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius