-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 10 20

Ar reitinguose Ingrida Šimonytė aplenks Gitaną Nausėdą?

Reitingų lentelėje sparčiai kylančiai Ingridai Šimonytei pirmos pozicijos neužleidžia Gitanas Nausėda, nors iš viešosios erdvės jis kurį laiką dingęs. Neišbarstyti procentų, pasak politologų, jam padeda kelionės po miestelius. Sociologas Vladas Gaidys I.Šimonytės šuolį aiškina jos savybėmis, kurios patinka rinkėjams.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kalbant apie jos elektoratą reikia pasakyti, kad jis labai primena liberalų [rinkėją], koks jis buvo prieš 10 metų – tarp jaunų žmonių labai daug balsuojančių, tarp studentų yra, tarp vilniečių, tarp turinčių gerą kvalifikaciją, gerą išsilavinimą, neblogas pajamas“, – vardija V.Gaidys.

Profesorė Jūratė Novagrockienė sako, kada ateityje reitingai dar pateiks siurprizų, ypač jei nuspręs kandidatuoti iki šiol viešumoje mažai aptarinėjamas žmogus. Taip pat politologė spėja – I.Šimonytė gali aplenkti G.Nausėdą.

„Atrodytų, kad panašios pakraipos kandidatų yra labai daug, tačiau I.Šimonytė išsiskiria. Iš vienos pusės ji panaši į G.Nausėdą, jie abu yra ekonomistai, bet iš kitos pusės ji turi tokią sąsają su reitinguose laiminčia partija. Nes iš tikrųjų konservatorių partija dabar turi daugiausiai palaikymo. Tai vieną veiksnį netgi siečiau su tuo, kad ji pristatoma kaip galima Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos kandidatė“, – LRT TELEVIZIJAI komentavo politologė.

„Vilmorus“ apklausoje partijų reitinguose įspūdingų šuolių nėra: pirmauja konservatoriai, antri „valstiečiai“, į trečią vietą pakilo Tvarka ir teisingumas. Remiantis ta pačia apklausa, žemiausiai per 20 metų krito visuomenės pasitikėjimas švietimo sistema Lietuvoje, o po Registrų centro duomenų skandalo ir valdančiųjų ketinimų dėl LRT išaugo visuomenės pasitikėjimas žiniasklaida.

Reprezentatyvią gyventojų apklausą dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu bendrovė „Vilmorus“ atliko spalio 5–14 dienomis. Paklaida siekia 3,1 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius