Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 08

Ar šiukšlių konteineriai turi būti statomi prie sodybų?

Aplinkos ministerijos Atliekų valdymo skyriaus vedėja Laura Zukė aiškina, kad teisės aktuose konteinerių statymas nėra reglamentuotas. Vis tik, tokiu atveju, savivaldybėms teikiamos rekomendacijos, nurodančios konteinerių aikštelių stovėjimo atstumus tam tikrose vietovėse.
Konteineriai miesto centre
Konteineriai miesto centre / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

LRT RADIJO klausytoja norėtų sužinoti, ar prie sodybų turėtų būti statomi šiukšlių konteineriai: „Gyvenu atokioje sodyboje, daugelį metų moku už šiukšlių išvežimą. Tačiau konteinerių prie sodybos nėra, tad šiukšles tenka nešti 500 metrų. Dabar sunkiai vaikštau, todėl prašau kaimynų pagalbos. Ar prie sodybų priklauso konteineriai ir kokiu atstumu jie turėtų būti nutolę?“

Aplinkos ministerijos Atliekų valdymo skyriaus vedėja L.Zukė atsako į moters klausimą: „Teisės aktuose nėra nustatyta prievolė, kokiu atstumu turėtų būti statomi konteineriai nuo gyvenamosios valdos arba gyvenamojo namo“.

Vis tik specialistė tikina, kad vietoj reglamentų savivaldybėms pateikiami Aplinkos ministro siūlymai, numatantys konteinerinių aikštelių stovėjimo atstumus tam tikrose vietose.

„Aplinkos ministro įsakymu savivaldybėms yra patvirtintos rekomendacijos, kad miestų dalyse, kuriose vyrauja daugiabučiai, konteinerinės aikštelės būtų statomos ne didesniu kaip 150 m. atstumu. Garažų, sodų bendrijose ar kitose bendro naudojimo objektuose atstumas taip pat turi būti ne didesnis kaip 150 m. Individualiose valdose konteinerines aikšteles rekomenduojama statyti ne didesniu kaip 300 m. atstumu“, – aiškina Aplinkos ministerijos Atliekų valdymo skyriaus vedėja L.Zukė.

Pašnekovė akcentuoja, jog minėtieji atstumai yra tik rekomendacinio pobūdžio, tad galutinį sprendimą dėl konteinerinių aikštelių statymo priima savivaldybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius