Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 05

Ar Viktorui Uspaskichui jau nebegresia kalėjimas?

Lietuvos apeliaciniam teismui vėl pradėjus nagrinėti Darbo partijos juodosios buhalterijos bylą kai kurios televizijos svarsto, ar šios partijos lyderiui Viktorui Uspaskichui vis dar gresia kalėjimas. Tokį klausimą kelia TV3 laida „Savaitės komentarai“.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Aurimo Šrubėno nuotr.

Esą teismas gali priimti sprendimą ir labai greitai, ir per pusmetį, tačiau bet kuriuo atveju V.Uspaskichas galimiems teismo sprendimas ruošiasi jau seniai. Jis dar pavasarį savo turtą išdalijo vaikams. Be to, pastaruoju metu nuolat keliauja į Rusiją, kur derina ten esančio verslo reikalus.

Bylą pradėjus nagrinėti aukštesnės instancijos teisme vis garsiai prabylama, kad V.Uspaskichas nuo bausmės gali išsisukti. Kai kas mano, kad kaip ir pirmos instancijos teisme, taip ir dabar bylą bus siekiama kuo ilgiau vilkinti.

Apie tai byloja ir Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės elgesys bandant panaikinti teisinę neliečiamybę V.Uspaskichui kitoje byloje dėl teisėjų įžeidimo – sprendimą Seimas dėl to priims tik pavasarį. Anot politikos apžvalgininko Vytauto Bruverio, L.Graužinienė daro viską, kad procesas būtų kuo ilgesnis.

Tuo tarpu Lietuvos advokatų tarybos pirmininkas Leonas Virginijus Papirtis atmeta, kad jo kolegos svarstant bylą pirmos instancijos teismui procesą vilkino. Taip buvo todėl, kad buvo būtinos ekonominės, finansinės ekspertizės, o jų per dieną neatliksi.

Pats V.Uspaskichas, kuris šiuo metu atostogauja užsienyje, tvirtina neketinąs išsisukinėti nuo bausmės, nes pasikeitus juridiniam statusui Darbo partijai niekas negresia. Jis nenusiteikęs ir sėsti į kalėjimą, nes, anot jo, „nėra už ką“.

Vladimiras Laučius svarsto, kad V.Uspaskichas galėtų pabėgti, pasiprašyti politinio prieglobsčio, nes jo partijos bendražygiai per spaudos konferenciją Maskvoje yra sakę, kad Lietuva yra „baisi valstybė, nesiskaitanti su žmogaus teisėmis“.

Lietuvos advokatų tarybos pirmininko L.V.Papirčio teigimu, byla gali užsitęsti ir be jokio vilkinimo, nes tereikia paprašyti atlikti papildomą ekspertizę, o tai užtrunka. O jeigu ekspertizės parodytų kitokios rezultatus, negu buvo pirmos instancijos teisme, sprendimas dėl V.Uspaskicho ir jo partijos kolegų galėtų pasikeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius