Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 07 17

Architektas E.Miliūnas: ant Kauno arenos fasado nebus nereikalingų blizgučių

Penktadienį Kauno valdžia lankėsi Kauno arenos statybų aikštelėje, kur apžiūrėjo jau atliktus statybos darbus, o architektas Eugenijus Miliūnas pristatė naujausią arenos fasado variantą.
Šie vaizdai privertė kauniečius nerimauti, kad įgriuvo arenos II aukšto perdanga. Iš tiesų čia montuojami laiptai.
Kauno valdžia lankėsi arenos statybų aikštelėje. / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Pasak architekto, Kauno arena bus devyniakampė, nes tokia arenos forma esą leis atskleisti senąją miesto dalį. Kauno arenos fasado spalva bus tamsiai pilka. E.Miliūno nuomone, ši spalva tinkamiausia, kai norima pabrėžti pastato solidumą.

„Kauno arena bus solidus pastatas, todėl jo nereikia apkrauti nereikalingais ir pigiais blizgučiais“, – pastato fasado autorius. Planuojama, kad pastačius Kauno areną, bus įrengtas ir specialus naktinis apšvietimas. Todėl šis statinys bus matomas ir dieną, ir naktį. Arena bus draugiška aplinkai: įrengiant Kauno arenos stogą, planuojama sumontuoti keletą saulės energijos kolektorių, kurių gaminama elektros energija būtų naudojama pastato reikmėms.

Rudenį ketinama pradėti galvoti ir apie viešąją erdvę prieš Kauno areną. Jau dabar idėjų šiai teritorijai turintis E.Miliūnas teigė, kad savo vizijose mato ir prieplauką, kur galėtų švartuotis mažieji laivai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius