Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 28

Ariogalos gyventojai pasipiktino: gatvė „pasipuošė“ kalėdine šiukšlių girlianda

Ariogalos gyventojas stebisi, kad Kalėdas teko sutikti ne pačioje gražiausioje aplinkoje – jau Kūčių dieną Verdėlupio gatvėje nutįso šiukšlių girlianda, o konteineriai nebuvo ištuštinti kone savaitę. Už paslaugą atsakingos įmonės atstovų teigimu, vežėjas galėtų konteinerius ištuštinti, deja, švenčių dienomis nedirba atliekų priėmimo aikštelės.
Perpildyti atliekų konteineriai Ariogaloje
Perpildyti atliekų konteineriai Ariogaloje / 15min skaitytojo nuotr.

„Kokiu grafiku švenčių periodu turi būti išvežamos komunalinės atliekos Ariogaloje, Verdėlupio gatvėje? Nes šiuo metu turime sąvartyną! Jau gruodžio 24 dieną visi konteineriai buvo perpildyti. Klausimas, kada paskutinį kartą buvo tuštinti konteineriai?“, – dėstė pasipiktinęs gyventojas.

UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“ Ariogalos padalinio vadovas Rolandas Butkus paaiškino, kad atliekos buvo išvežtos gruodžio 20 dieną. Savaitgalį ir švenčių dienomis atliekų konteineriai prisipildė su kaupu. Kaip 15min teigė vadovas, 27 dieną, vos sužinojus apie nemalonią situaciją, buvo imtasi veiksmų. Pasak pašnekovo, natūralu, kad šventiniu laikotarpiu susikaupia daugiau atliekų.

15min skaitytojo nuotr./Perpildyti atliekų konteineriai Ariogaloje
15min skaitytojo nuotr./Perpildyti atliekų konteineriai Ariogaloje

„Tai yra visų rajonų gyventojų atsakomybė, kadangi konteinerius pildo ne tik tie gyventojai, kuriems jie priskirti, savaime aišku, ir vežėjas prisiima dalį atsakomybės“, – teigė R.Butkus.

Paklaustas, kaip tokiais atvejais turėtų elgtis gyventojai ir kur mesti šiukšles, jis paaiškino, kad reikėtų kreiptis į UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“ Atliekų tvarkymo skyrių arba į gyvenamos vietos seniūną.

„Atliekų vežėjas gavęs informacija sureaguos kiek įmanoma skubiau ir išspręs iškilusią problemą. Šiukšles tvarkingai sudėtas į užrištą maišelį pastatyti šalia konteinerio arba nunešti į artimiausią viešą konteinerių aikštelę, kurioje yra dar neužpildytų konteinerių“, – 15min paaiškino Ariogalos padalinio vadovas.

„Raseinių komunalinių paslaugų“ direktoriaus Sigito Kleišmanto teigimu, atliekų išvežimo grafikas sudaromas metų pradžioje. Vis dėlto jis pripažino, buvo galima numatyti tokį ilgą šventinį savaitgalį ir atliekų išvežimo grafiką sudaryti kiek galima racionaliau bei paskutinį išvežimą atlikti gruodžio 21 dieną.

Jei švenčių metu veiktų Kauno regiono atliekų priėmimo aikštelės, tai atliekų vežėjas galėtų organizuoti išvežimą ir švenčių metu, tačiau taip nėra.

„Jei švenčių metu veiktų Kauno regiono atliekų priėmimo aikštelės, tai atliekų vežėjas galėtų organizuoti išvežimą ir švenčių metu, tačiau taip nėra. Noriu dar pasakyti, kad visa tai kainuoja ir nemažai, todėl atliekų surinkimo ir išvežimo grafikus ir sąnaudas tam darbui dar reikia labai optimizuoti. Manau, kad tai nebuvo ekstremali situacija, dėl kurios reikėtų skelbti pavojų, tačiau tai visiems pamoka: tiems kas sudaro atliekų surinkimo grafikus, tiems kurie nedirba švenčių metu… Galime tik padėkoti gyventojams, kad šiuo atveju atliekas vis dėlto atnešė prie konteinerių, jos neliko pamiškėje ar kelio griovyje“, – 15min dėstė „Raseinių komunalinių paslaugų“ direktorius S.Kleišmantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius