Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 05 /19:21

Arkivyskupas pristabdė Šv. Mišių šventimą su tikinčiaisiais, bet Bernardinų bažnyčioje antrą Velykų dieną jos vyko „gyvai“

Nors dėl pandeminės situacijos Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas iki antrosios Velykų dienos imtinai sustabdė šv. Mišių šventimą su tikinčiaisiais sostinėje, Bernardinų bažnyčioje pirmadienio vidurdienį vyko pamaldos, kuriose dalyvavo apie keliolika žmonių.
Bernardinų bažnyčioje vyksta mišios
Bernardinų bažnyčioje vyksta mišios / Arno Strumilos / 15min nuotr.

15min fotografas pirmadienio vidurdienį, antrąją Šv. Velykų dieną, užfiksavo, kad Bernardinų bažnyčioje aukojamos Šv. Mišios.

Į jas susirinkę bent keliolika žmonių. Kaip matyti iš nuotraukų, stengtasi laikytis saugių atstumų.

Vilniaus šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) parapijos interneto svetainėje nurodyta, kad didžiąją savaitę vyksiančios Šv. Mišios bus transliuojamos parapijos paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Tarkim, Šv. Mišios pirmąją Velykų dieną turėjo būti transliuotos dusyk – 9 val. anglų kalba ir 10.30 val.

Tiesa, galima rasti informaciją apie tai, kad pirmadienį Šv. Mišios vyksta 12 val.

Raginant prie Šv. Mišių jungtis nuotoliniu būdu, parapijos interneto svetainėje pabrėžiamas, kad visuomet išlieka galimybė rūpimu klausimu pasikalbėti su kunigu jo budėjimo zakristijoje laiku, arba paskambinus į parapijos raštinę telefonu, parašius el. paštu.

Taip pat parapijos interneto svetainėje dalijamasi Vilniaus arkivyskupo G.Grušo žinia Vilniaus arkivyskupijos tikintiesiems dėl sielovados labiau pandemijos apimtų savivaldybių bažnyčiose.

„Deja, COVID pandemijai vis labiau plintant, keliose Vilniaus arkivyskupijos savivaldybėse 14-os dienų sergamumas 100-ui tūkstančių gyventojų viršijo 500 naujų atvejų ribą. Nuo kovo 25 dienos, rytojaus, šv. Mišių šventimas su tikinčiaisiais pristabdomas šių savivaldybių bažnyčiose ir koplyčiose: Vilniaus miesto, Vilniaus r., Švenčionių r., Visagino sav. Taip pat Mišios su tikinčiaisiais laikinai nevyks Vilniaus arkivyskupijai priklausančiose Širvintų rajone esančiose Alionių bažnyčioje bei Bartkuškio ir Šiaulių koplyčiose. Šv. Mišios nedalyvaujant tikintiesiems šiose Vilniaus arkivyskupijos savivaldybėse vyks iki Velykų antrosios dienos (balandžio 5 d.) imtinai“, – kovo pabaigoje išplatintame Vilniaus arkivyskupijos pranešime cituojamas G.Grušas.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Bernardinų bažnyčioje vyksta mišios
Arno Strumilos / 15min nuotr./Bernardinų bažnyčioje vyksta mišios

„Ir man skaudu, kad didelė dalis mūsų vyskupijos tikinčiųjų vėl Šv. Velykas turės švęsti ne su tikinčiųjų bendruomene. Kviečiu vis tiek neapleisti Mišių – junkimės į bendrą maldą stebėdami transliacijas internetu, per televiziją ar klausydami radijo“, – sakė Vilniaus arkivyskupas.

Bernardinų parapijos raštinės telefono numeriu pirmadienį per pietus niekas neatsiliepė.

Susisiekus su parapijos vikaru kunigu Juliumi Sasnausku, jis siūlė skambinti klebonui.

„Kodėl aš dabar turėčiau tą komentuoti, ko aš nežinau. Aš nebuvau per tas Mišias“, – aiškino jis.

Paminėjus, kad Bernardinų parapijos raštinės telefonu niekas neatsiliepia, J.Sasnauskas akcentavo, jog šiandien – šventinė diena.

Paklausus, ar jis nieko nežinojo apie šias Šv. Mišias Bernardinų bažnyčioje, kunigas sakė:

„Aš žinau, kad vyksta kasdien Mišios. Jos vyksta, Mišios, niekas mums nedraudžia vykti Mišioms“, – teigė jis. Kartu pabrėždamas, kad nematė, jog Šv. Mišios pirmadienį bažnyčioje aukotos dalyvaujant tikintiesiems.

Informacijos šaltinių jis siūlė ieškoti kitur.

Asmeninio albumo nuotr./Evaldas Darulis OFM
Asmeninio albumo nuotr./Evaldas Darulis OFM

Pavakare su redakcija susisiekė Bernardinų parapijos klebonas Evaldas Darulis. Jis sakė esąs išvykęs, tačiau po 15min publikacijos susiekęs su Mišias laikiusiu broliu ir išsiaiškinęs, kad pirmadienį bažnyčioje, dalyvaujant žmonėms, laikytos laidotuvių Šv. Mišios.

Pasak jo, tikintieji šiomis šventinėmis dienomis į Mišias bažnyčioje nebuvo įleidžiami, kaip ir yra nurodęs arkivyskupas: „Žmonės galėjo matyti, kad ketvirtadienį, penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį bažnyčia buvo tiesiog užrakinta. Pirmadienį joje laikytos laidotuvių Mišios.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius