Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 25

Arklidės atiteks parkui

Pūčkorių gatvėje esančios senos arklidės greičiausiai nebus parduotos, o atiteks Verkių ir Pavilnių regioninių parkų direkcijai. Galutinį sprendimą turi priimti miesto taryba. Parkų direkcija planuoja ateityje arklides, kaip teritorijos svetimkūnį, tiesiog nugriauti.
Pūčkorių atodangos papėdėje esančios senos arklidės taps gardžiu kąsneliu būsimam pirkėjui, nes jis kartu galės išsinuomoti 20 arų sklypą itin patrauklioje vietoje.
Buvusiose arklidėse ketinama laikyti dviračius, o vėliau – jas nugriauti. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip „15min“ rašė dar pernai vasarą, Vilniaus savivaldybė Pūčkorių dvaro komplekso valdose suformavo 21 aro sklypą šalia senų arklidžių, kurį ketino brangiai parduoti. Buvęs sostinės meras Vilius Navickas tikino, kad tai puikus būdas užkamšyti vieną kitą biudžeto skylę, nes sklypas yra puikioje vietoje – šalia Vilnelės, todėl tikrai sulauktų pirkėjų susidomėjimo.

Kultūros paveldo departamentas, Verkių ir Pavilnių regioninių parkų direkcija bei Pūčkorių dvaro paveldėtojai Larisa Patapienė ir jos sūnus Aleksandras vieningai tvirtino, kad šį menkavertį pastatą reikėtų paprasčiausiai nugriauti, tačiau jų kalbos valdininkų ausis pasiekė tik tada, kai įsikišo prokurorai, pareikalavę stabdyti privatizavimo procesą.

Laikys dviračius

Anot Verkių ir Pavilnių regioninių parkų direktorės Vidos Petiukonienės, arklidės bus puiki vieta laikyti dviračius. „Turime dviračius ir organizuojame pažintinius žygius jais, bet iki šiol tai galėjome daryti tik Verkių regioniniame parke, nes Pavilnių parke neturėjome patalpų tuos dviračius laikyti. Arklidės nėra avarinės būklės, todėl ten ketiname laikyti dviračius ir organizuoti savaitgaliais pažintines išvykas“, – sakė V.Petiukonienė.

Direktorė teigė, kad parko direkcija ateityje neatsisako minties arklides nugriauti, nes šis svetimkūnis tikrai nepuošia kultūriniu požiūriu vertingos teritorijos. Tačiau galutinį sprendimą, liks pastatas ar ne, privalės priimti miesto taryba.

V.Petiukonienė neslėpė, kad sprendimas vis dėlto neparduoti arklidžių, o atiduoti regioniniam parkui jai buvęs itin malonus ir gana netikėtas, nes parkų direkcija jau buvo susitaikiusi, kad į jos raštus nereagavusi direkcija statinį ir sklypą pelningai parduos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius