Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 07 /17:49

„Aro“ narai Gilužio ežero dugne tanko nerado

Trečiadienį priešpiet prie Vilniaus pakraštyje esančio Gilužio ežero pasirodė Lietuvos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai. Jie nutarė patikrinti vieno naro mėgėjo teiginius, kad ežero dugne yra tikras tankas. Naujienų agentūra BNS skelbia, jog pranešimas apie tanką nepasitvirtino.
Temos: 1 Tankas

Prieš savaitę Vilniuje buvo kilęs sujudimas, kai į policiją paskambinęs Pilaitės gyventojas pranešė nardęs Gilužio ežere ir jo dugne aptikęs tanką. Naras mėgėjas pridūrė, kad tankas rūdija maždaug 35 metrų gylyje, o vietomis šio ežero gylys esą siekia net 60 metrų.

Jis aiškino, kad jo draugai matė iš dumblo kyšantį liuką.

Vilniaus policininkai šią informaciją perdavė antiteroristinių operacijų rinktinei „Aras“. Dar iki pareigūnų į ežero dugną suskubo nusileisti trys narai mėgėjai, tačiau tanko jie nerado.

„Radom visą tankų diviziją 100 metrų gylyje!“, – LNK Žinių reportaže po pusvalandžio išnėręs juokėsi nardymo instruktorius Romanas Baziukas. Surimtėjęs jis pridūrė, kad pavyko užfiksuoti tik 15 metrų gylį – minėtų 35 metrų Gilužio ežere tikriausiai nerasi nė su žiburiu.

Trečiadienį panėręs 20 metų patirtį turintis naras sakė, kad maksimalus gylis ežere yra 22 metrai – gilesnių vietų tikrai nėra.

Vietos gyventojai 15min sakė, kad pasakojimai apie neva ežere nuskendusį tanką ar net lėktuvą sklando jau seniai. Tačiau net ir patys gyventojai sako jais netikintys.

Galiausiai „Aro“ vadovas Viktoras Grabauskas įvykio vietoje atskleidė dar vieną detalę, kuri tik dar labiau patvirtino teoriją, kad jokios karinės technikos ežero dugne nėra. Anot jo, apie neva nuskendusį tanką pranešęs Pilaitės gyventojas prisipažino, kad jo draugai kažką Gilužio ežere matė prieš 7-8 metus, o ne dabar.

„Apžiūrėję didesnį plotą, tanko neaptikome, tik radome kai kurių kitų metalinių daiktų“, – BNS teigė V.Grabauskas.

Pasak V.Grabausko, tai dar nereiškia, kad neįprastas karinis reliktas negalėjo būti ežere – neatmetama versija, kad narai iš tiesų, kaip nurodė, buvo pastebėję tanko bokštelį.

„Gali būti ir taip, kad jei jie iš tikrųjų tuo metu matė bokštelio viršų, per septynerius metus dumblas jį užnešė“, – nurodė jis.

Ežero dugną apie 4 valandas žvalgę narai rado įvairių kitų metalinių daiktų – gesintuvą, buitinių prietaisų, kitų daiktų, nesusijusių su karine technika. Pareigūnų užduotis buvo įvertinti, kiek toks galimas radinys pavojingas aplinkai virš vandens – nustatyta, kad pavojaus nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius