Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 29

Arsenas geriamajame vandenyje nustatytas Vilkaviškio rajone

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad Duonelaičių ir Užbalių (Vilkaviškio r.) kaimų gyventojams laikinai uždrausta vandenį gerti ar naudoti maistui dėl jame rasto per didelio arseno kiekio. Apie tai rašoma tarnybos pranešime žiniasklaidai.
Geriamo vandens čiaupas
Geriamo vandens čiaupas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilkaviškio valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (Vilkaviškio VMVT) pranešė, kad UAB „Vilkaviškio vandenys“, atlikusi savikontrolės tyrimus, dviejose vandenvietėse nustatė padidėjusį arseno kiekį vandenyje – Duonelaičių vandenvietėje – 20,6 µg/l, Užbalių – 16,61 µg/l (leistinas kiekis – 10 µg/l). Duonelaičių vandenvietė tiekia vandenį 14, Užbalių – 44 namų ūkiams.

Vilkaviškio VMVT inspektoriai laikinai uždraudė viešai tiekiamą geriamąjį vandenį gerti ar naudoti maisto gamybai. Gyventojai supažindinti su draudimu, jiems paaiškinta, kad kurį laiką vanduo bus tinkamas tik buitinėms reikmėms. UAB „Vilkaviškio vandenys“ įsipareigojo užtikrinti alternatyvų geriamojo vandens tiekimą, aprūpinti žmones vandeniu iš kitų šaltinių. Apie cheminį vandens užterštumą informuota Vilkaviškio rajono savivaldybės administracija bei Marijampolės visuomenės sveikatos centras.

„Pastaruoju metu dėl viešai tiekiamame geriamajame vandenyje vis nustatomo šio cheminio elemento, sustiprinome visų, ypač mažųjų vandenviečių kontrolę, įpareigojome atlikti vandens tyrimus būtent arsenui nustatyti. Kaip ir dėl kokių priežasčių geriamajame vandenyje atsiranda ši cheminė tarša, aiškinamės kartu su įvairių žinybų specialistais“, – komentuoja Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Darius Remeika.

Spalio mėnesį didesni nei leistini arseno kiekiai buvo nustatyti Marijampolės ir Jurbarko rajonų vandenvietėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius