Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 28

Aršūs ginčai dėl konservatorių deleguoto VRK nario baigėsi pertrauka ir abejone dėl A.Širinskienės moralės

Seime ketvirtadienį svarstytas nepasitikėjimo Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) nariu Viliumi Semeška, kurį delegavusi Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija, klausimas. Tiesa, ginčai ir pasisakymai neatvedė link balsavimo. Nutarta, kad sprendimui priimti Seimui reikia daugiau informacijos.
Agnė Širinskienė
Agnė Širinskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nepasitikėjimą konservatorių deleguotu VRK nariu Viliumi Semeška pareiškė 45 Seimo nariai. Projektą pasirašę parlamentarai priklauso Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos bei „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijoms.

Jie kaltino V.Semešką pateikus neteisingą informaciją apie išsilavinimą ir buvusią darbovietę. Projektą pristačiusi valstiečių atstovė Agnė Širinskienė pabrėžė, kad jei V.Semeška būtų valdančiosios koalicijos partijos atstovas, tai opozicija reaguotų lygiai taip pat. Jos teigimu, dėl konservatorių deleguoto atstovo sąžiningumo kyla abejonių.

Tačiau pats V.Semeška Seimą tikino, kad neturi ir neturėjo, ką slėpti.

„Balsuodami už mano patvirtinimą jūs pritarėte, jog aš Vilius Semeška atitinku visus keliamus reikalavimus“, – apie prieš devynerius mėnesius vykusį balsavimą dėl jo patvirtinimo iš Seimo tribūnos sakė V.Semeška.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilius Semeška
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilius Semeška

„Aš nebuvau ir nesu tik formalus šios komisijos narys. Dar iki savo paskyrimo, atidžiai išnagrinėjęs funkcijas, savo darbu stengiausi prisidėti prie šios institucijos tobulinimo, vizijos“, – kalbėjo VRK narys.

„Esu čia prieš jus, nes dalis jūsų nebepasitiki savo sprendimu. Priimu šį iššūkį kaip demokratijos išraišką. Atvirai sakau, kad nepažeidinėjau jokio įstatymo, nesulaužiau VRK nario priesaikos“, – sakė V.Semeška.

VRK narys teigė, kad jo interesų deklaracijoje įrašytas buvusios darbovietės trumpinys yra ne klaidinanti informacija, o paprasčiausias informacijos supaprastinimas.

„Istorijoje išliks ir mano kalbos įrašas ir jūsų balsavimo rezultatai, kurie leis paklausti, pagal ką balsavai – ar pagal sąžinę, ar pagal zadaniją. Prašau kiekvieno balsuoti pagal savo sąžinę“, – prašė V.Semeška.

Likęs poste jis žadėjo siekti objektyvumo visų partijų atžvilgiu, pabrėždamas, kad VRK turi daugybę darbo, nes pastaruoju metu tyrimų skaičius smarkiai išaugo.

„Vadovavimo patirties stoka trukdo komisijai efektyviau dirbti“, – netiesiogiai VRK vadovei Laurai Matjošaitytei įgėlė V.Semeška.

Jis skundėsi, kad VRK vadovė tarp gausybės darbų dar spėja keliauti į komandiruotes Kanadoje, Jordanijoje ar Pietų Korėjoje.

Kalbėdamas apie spaudimą, kurį patyrė Druskininkuose dėl vietos valdžios ir mero Ričardo Malinausko nepakantumo opozicijai, konservatorių atstovas VRK pasakojo, kad jo šeima „turėjo evakuotis iš Druskininkų į Vilnių“.

Kalbėdama diskusijos metu konservatorė Irena Degutienė viešai suabejojo pačios nutarimo projekto teikėjos A.Širinskienės morale bei retoriškai klausė jos, kaip ši gali eiti į bažnyčią ir melstis tiek meluodama Seimo salėje.

Po ilgų ir aršių diskusijų balsavimas dėl V.Semeškos likimo VRK atidėtas. Nutarta, kad parlamentui reikia daugiau informacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius