Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 05 05

Artėja darbymetis miesto gėlynuose

Vilniuje gėles sodinsiančios bendrovės intensyviai ruošiasi miesto puošybai. Sostinėje šiemet žydinčių plotų nebus daugiau nei pernai – sunkmečiu valdžia nemato prasmės leisti pinigų papildomiems gėlynams.
Vilniuje jau pražydo pernai spalį sodintos gėlės. Birželio pradžioje vietą jos užleis vasarinėms gėlėms.
Vilniuje jau pražydo pernai spalį sodintos gėlės. Birželio pradžioje vietą jos užleis vasarinėms gėlėms. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Mikalauskienė sakė, kad šiemet miestas bus puošiamas ir gėlėmis apsodinamas taip pat kaip ir pernai.

„Gėlės bus sodinamos tose pačiose vietose, kur ir praeitais metais, nedarysime naujų gėlynų“, – tvirtino I.Mikalauskienė.

Kabančiuose vazonuose sodinsime ryškesnes gėles, gėlinėse ant žemės – pastelinių spalvų, kad nerėžtų praeiviams akių. Sakė S.Čirba.

Miesto centre želdinius prižiūrinčios bendrovės „Naujamiesčio būstas“ direktorius Sigitas Čirba sakė, kad visos pavasarinės gėlės jau sužydo. Tulpės ir našlaitės buvo pasodintos dar pernai spalį.

Prarasti savo grožį jos turėtų birželį – tuomet prasidės jų rovimas ir vasarinių gėlių sodinimas. „Planuojame kad iki birželio 15 d. visame Vilniuje jau žydės vasarinės gėlės“, – sakė S.Čirba.

Anot S.Čirbos, vasarinių gėlių sezonui jau ruošiamasi. „Ukmergės rajone gyvenančio ūkininko šiltnamiuose jau susodintos gėlės, kurių krepšeliai vasarą papuoš Kalvarijų gatvę“, – sakė jis.

S.Čirba pasakojo, kad jau šiuo metu reikia ūkininkams pasakyti, kokių gėlių bus norima kitąmet, kad šie spėtų rasti jų sėklų, pasodinti jas ir užauginti.

Šiais metais gėlių koloritas išliks toks pat. „Kabančiuose vazonuose diegsime ryškesnes gėles, gėlinėse ant žemės – pastelinių spalvų, kad nerėžtų praeiviams akių“, – sakė S.Čirba.

Pražys Gedimino prospektas

Vienintelė šių metų Vilniaus gatvių gėlių sezono naujiena bus ta, kad šiemet bus užsodintas visas Gedimino prospektas. „Praėjusią vasarą nebuvo baigta Gedimino prospekto rekonstrukcija, todėl gėlių vazonėliai ir gėlinės buvo apsodintos tik iki Seimo viešbučio. Šiemet gėlėmis papuošime visą prospektą, iki Žvėryno tilto“, – sakė S.Čirba.

Šiemet, kaip ir praėjusiais metais, pasak S.Čirbos, gėlių pirkimui, sodinimui ir jų priežiūrai bus išleista apie 450 tūkst. Lt.

Pasak savivaldybės atstovės I.Mikalauskienės, sutartis su miesto gėles prižiūrinčiais rangovais baigsis kitų metų gegužės 31 d. „Tai reiškia, kad rangovai dar turės pasodinti rudenines gėles, kurios žydės ir ateinantį pavasarį“, – sakė I.Mikalauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius