-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 28

Artėja tyrimo dėl grasinimo nužudyti Vyriausybės atstovą Vilniaus apskrityje pabaiga

Ikiteisminį tyrimą dėl grasinimų nužudyti Vyriausybės atstovą Vilniaus apskrityje Jurgį Jurkevičių atliekanti Generalinė prokuratūra paskutinius taškus byloje žada sudėlioti sausį.
Prokuroras bus teisiamas.
Prokuratūra. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Pasak tyrimą atliekančio Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo skyriaus prokuroro Simono Slapšinsko, jau aišku, kad grasinamasis laiškas išsiųstas iš Lenkijos, rašo „Vilniaus diena“.

Žinomas ir konkretaus miesto pavadinimas, tačiau kol tyrimas nebaigtas, prokurorai nenori jo įvardyti.  „Manau, sausį apie šią bylą bus galima kalbėti konkrečiau“, – nuo tikslaus atsakymo išsisuko prokuroras.

Šis tyrimas pradėtas po to, kai J.Jurkevičius elektroniniu paštu gavo laišką, kuriame teigiama, kad jei jis nenutrauks savo veiklos, su juo bus susidorota.

Rugsėjo 17 dienos vakarą lenkų kalba parašytame laiške grasinimai skamba nedviprasmiškai: „Siūlau tau sustoti, kitaip gyvenimą baigsi kitame pasaulyje. Stebime tave, saugokis.“

Gavęs laišką J.Jurkevičius iškart kreipėsi į teisėsaugos institucijas. Rugsėjo 21 dieną Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl grasinimų valstybės tarnautojui.

Jau tada prokurorai ir pats J.Jurkevičius neabejojo, kad grasinimai susiję su Vyriausybės atstovo veikla lenkiškoje Vilniaus apskrities dalyje. Ypač su tuo, kaip užsimenama ir laiške, kad tautinėms mažumoms draudžiama rašyti gatvių pavadinimus nevalstybine, gimtąja, kalba.  „Tai mūsų pagrindinė versija“, – sakė prokuroras.

Rugsėjo 14 dieną Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas atmetė Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos apeliacinį skundą, kuriuo buvo prašoma palikti rajone kaboti gatvių pavadinimus ne tik lietuvių, bet ir tautinių mažumų kalbomis. Šis sprendimas paliko galioti Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą, įpareigojantį ant pastatų kabinti gatvių pavadinimų lenteles tik lietuvių kalba.

Kadangi sprendimas galutinis ir neskundžiamas, nuo spalio 14 dienos visos gatvių pavadinimų lentelės kitomis kalbomis turėjo būti nukabintos, tačiau kabo iki šiol. Rajono valdžia nevykdo teismo reikalavimo.

J.Jurkevičius jau kreipėsi į antstolius dėl to, kad ignoruojamas teismo sprendimas, tačiau atrodo, jog Šalčininkų rajono savivaldybės administracijai tai nepadarė jokio įspūdžio.  Anot Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Boleslavo Daškevičiaus, jis negali gyventojams įsakyti, kad šie nuo savo namų nukabintų lenteles su lenkiškais gatvių pavadinimais.

Jam pritaria ir rajono meras Zdislavas Palevičius.  „Kiek reikės, tiek ir mokėsime“, – pareiškė jis.
Lentelės su gatvių pavadinimais lenkų kalba iki šiol tebekabo ir Vilniaus rajone, nors šio rajono savivaldybės administracijos direktorius J.Jurkevičiui ir yra atsiuntęs raštą, kad teismo sprendimas įvykdytas, ant namų kabo tik lentelės su lietuviškais gatvių pavadinimais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius