Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 17

Artūras Melianas: tikiu, kad VTEK sprendimas bus palankus Kęstučiui Jucevičiui

Antradienį vidaus reikalų ministro pareigas eiti pradėjęs Artūras Melianas nekomentuoja, ką darys, jeigu Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nuspręs, jog naujasis Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovas Kęstutis Jucevičius supainiojo interesus. „Aš tikiu kad jis (sprendimas – aut.) bus palankus“, – žurnalistams sakė jis.
Artūras Melianas
Artūras Melianas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Vidaus reikalų ministro pareigų netekęs liberalcentristas Raimundas Palaitis žurnalistams pristatė savo įpėdinį A.Melianą, kurį vadino sąžiningu, kompetentingu ir visokeriopai geru žmogumi. „Mes seni bendražygiai, todėl jaučiuosi visokiausių problemų pilną ministro porfelį atiduodamas į geras rankas. Gerbkit ir mylėkit“, –  įteikdamas partijos kolegai simbolinį portfelį, kurį paveldėjo iš anksčiau ministro pareigas ėjusio Remiganto Čiupailos, kalbėjo R.Palaitis.

A.Melianas žurnalistams prisipažino, kad eiti pareigas pradeda stokodamas tam tikrų žinių. „Mano tikslas užtikrinti darbų tęstinumą, susipažinti su situacija įvaisiose srityse. Žinių man trūksta, bet su profesionalų komanda dirbant pavyks išspręsti daug svarbių klausimų. O iššūkių yra nemažai, pirmiausiai – visuomenės saugumo klausimai“, – kalbėjo naujasis Vidaus reikalų ministerijos šeimininkas.

Paklaustas apie Finansinių nusikaltimų  tyrimo tarnybą (FNTT) A.Melianas pakartojo ką ir anksčiau yra sakęs: jam reikia  geriau susipažinti su situacija.

„Suprantu tą aktualiją, pirmiausiai reikia susipažinti su šios institucijos darbu, o šiaip nesu skubotų sprendimų šalininkas. Yra galimybė spręsti FNTT priklausomumo ar darbo pobūdžio klausimus, tačiau reikia iš pradžių susipažinti ir turėti politines konsultacijas su koalicijos partneriais“, – aiškino jis.

Naujasis ministras prasitarė netikintis, kad etikos sargų sprendimas FNTT vadovui bus nepalankus.

VTEK antradienį sprendžia, ar dokumentą dėl savo patikimumo pasirašęs K.Jucevičius nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų. Į VTEK su prašymu svarstyti K.Jucevičiaus elgesį kreipėsi Seimo Antikorupcijos komisija.

Jai kilo abejonių, ar K.Jucevičius galėjo pasirašyti Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) skirtą raštą, kad FNTT neturi duomenų apie jo paties nepatikimumą. Toks raštas buvo reikalingas, kad laikinai FNTT direktoriaus pareigas ėjęs K.Jucevičius būtų paskirtas nuolatiniam darbui.

A.Melianas taip pat pakartojo, kad buvusių FNTT vadovų Vitalijaus Gailiaus ir Vytauto Giržado grąžinimo į darbą klausimą gali išspręsti tik teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius