Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 18

Artūras Paulauskas kreipėsi į VSD dėl nesantaikos kurstymo socialiniame tinkle

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD), prašydamas įvertinti ir imtis veiksmų dėl propagandos, dezinformacijos skleidimo ir nesantaikos kurstymo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje, pavadintoje „Atostogos Pajūryje“.
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot A.Paulausko, minimame puslapyje informacija yra vienašališka, išskirtinai iš propagandinių rusiškų kanalų ir portalų. Puslapyje galima rasti ir Lietuvą bei Jungtines Amerikos valstijas menkinančių įrašų, o Ukrainos vientisumą ginantys ukrainiečiai vadinami „fašistais“ ir „chunta“.

„VSD tikrai turėtų pasidomėti, kas skleidžia tokią dezinformaciją. Negalime toleruoti tokių asmenų, kurie menkina Lietuvą ir patys skleidžia propagandą. Įžeidžiantis, dezinformuojantis turinys kelia pavojų, gali daryti neigiamą įtaką“, – teigė A. Paulauskas.

Propagandinį puslapį socialiniame tinkle „Facebook“ seka beveik 45 tūkst. žmonių. Pasak NSGK vadovo, tikėtina, kad didžioji dalis šio puslapio sekėjų prisijungė prie to puslapio tikėdamiesi gauti visai kitokią informaciją.

Facebook.com nuotr./Facebook grupė „Atostogos pajūryje“
Facebook.com nuotr./Facebook grupė „Atostogos pajūryje“

Jau rašėme, kad Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galbūt vykdomų nusikaltimų Lietuvos nepriklausomybei, teritoriniam vientisumui ir konstitucinei santvarkai socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtoje paskyroje „Vilniaus liaudies respublika“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius