-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 29

Artūras Skardžius ir Petras Gražulis tiriami dėl pasisakymų apie 15min žurnalistus

Seimo Etikos ir procedūrų komisija pradėjo tyrimą dėl Artūro Skardžiaus ir Petro Gražulio viešų pasisakymų 15min žurnalistų atžvilgiu.
Artūras Skardžius
Artūras Skardžius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Abu Seimo nariai 15min Tyrimų skyriaus žurnalistus koneveikė parlamente vykstant batalijoms dėl A.Skardžiaus perkėlimo iš Ekonomikos į Aplinkos apsaugos komitetą. Politikai kartojo įžeidžiamus epitetus, pavyzdžiui, „purvasklaida“ ir laidė užuominas apie neva šešėliniais pinigais apmokamą žurnalistų darbą.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Petras Gražulis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Petras Gražulis

A.Skardžius jo ryšius su žaliosios energetikos verslu bei rusišku kapitalu atskleidusio žurnalisto Dovydo Pancerovo veiklą išvadino politiniu terorizmu ir laidė užuominas apie menamą žurnalistų finansavimą nežinia kokių ofšorinių įmonių pinigais. P.Gražulis, savo ruožtu, Seime trimitavo, kaip „purvasklaida suniekina“ konservatorius kritikuojančius politikus.

Dėl šių dviejų Seimo narių pasisakymų 15min Tyrimų skyriaus vadovas Šarūnas Černiauskas kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją (SEPK). Kreipimasis apsvarstytas praėjusią savaitę, paskutiniame šiemet vykusiame SEPK posėdyje. Komisija oficialiai informavo, jog dėl A.Skardžiaus ir P.Gražulio elgesio nutarta pradėti tyrimą.

„Tikiuosi, kad komisija A.Skardžiaus ir P.Gražulio retoriką įvertins principingai ir nepaisant politinių įtakų, simpatijų ar antipatijų. Šiuo kreipimusi tikrai nesiekiame suvedinėti sąskaitų. Siekiame pagarbos žurnalisto profesijai. Viena netiksli frazė straipsnyje apie politiką žurnalistui gali kainuoti labai brangiai, o politikai mus taško purvais be jokios atsakomybės. Tai turi liautis, o už savo žodžius tolygiai atsakyti turime ir mes, ir jie“, – sako Š.Černiauskas.

Vienas panašus precedentas Seime jau buvo. Etikos ir procedūrų komisija viešai atsiprašyti įpareigojo „valstiečių“ frakcijos narį Povilą Urbšį. Taip įvertinti jo pasisakymai apie moteris, papiktinę ne tik Seimo nares, bet ir nemažą dalį visuomenės.

Sprendimą dėl A.Skardžiaus ir P.Gražulio etikos sargai priims jau kitais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius