Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 21 /12:57

Ramūno Karbauskio padedamas Artūras Skardžius išsaugojo svarbią kėdę Seimo Ekonomikos komitete

Naujos Seimo socialdemokratų darbo frakcijos atstovas Artūras Skardžius sėkmingai pakilo į kovą su bandymu šalinti jį iš Seimo Ekonomikos komiteto.
Artūras Skardžius, Algirdas Butkevičius, Rimantė Šalaševičiūtė
Artūras Skardžius, Algirdas Butkevičius, Rimantė Šalaševičiūtė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tokią iniciatyvą Seime praėjusią savaitę registravo konservatorius Mykolas Majauskas, reaguodamas į parlamentinio tyrimo metu surinktą medžiagą apie A.Skardžiaus veiklą ir ryšius energetikos sektoriuje. Antradienį, svarstant kėdžių perstumdymą Seimo komitetuose, A.Skardžius kibo į atlapus konservatoriams, apkaltindamas juos bandymu susidoroti.

„Nematant savo nuopelnų, savo interesų konflikto, pradedama ieškoti kažkokių sąsajų“, – pareiškė A.Skardžius.

A.Skardžius tikino, esą tokiu atveju iš Ekonomikos komiteto mesti reikėtų ir Gabrielių Landsbergį, nes jo sutuoktinė turi privačių vaikų darželių tinklą, nuomos sutartimi susisaisčiusį su „Lietuvos energija“.

Seimo posėdžiui pirmininkavusi „valstietė“ Rima Baškienė buvo priversta politiką raminti, bet A.Skardžiaus šauksmai apie „kažkokį Landsbergį“ nesiliovė.

„Tai akivaizdus konfliktas“, – tvirtino A.Skardžius, Seimo tribūnoje mojuodamas sutartimi, kuri esą įrodo neskaidrius G.Landsbergio žmonos ryšius su „Lietuvos energija“.

Sykiu jis pareiškė, kad Ekonomikos komitete interesų konfliktai veikia ir dar du konservatorius – Dainių Kreivį bei Tadą Langaitį.

Pasiūlymo iniciatorius M.Majauskas atsikirto, esą buvęs socdemas savo pasisakymais kaip tik įrodė, kad Ekonomikos komitete jam ne vieta.

„A.Skardžiaus kalba yra puikus įrodymas ir benefisas, kodėl šis žmogus neturėtų dirbti Ekonomikos komitete“, – sakė konservatorius.

Skolingas neliko ir G.Landsbergis. Konservatorių lyderis A.Skardžiaus monologą įvertino kaip bandymą bet kokiomis priemonėmis išlaikyti savo kėdę Ekonomikos komitete.

A.Skardžius į G.Landsbergio žodžius atsakė rėkdamas iš savo vietos. Seimo posėdžiui pirmininkavusi „valstietė“ Rima Baškienė buvo priversta politiką raminti, bet A.Skardžiaus šauksmai apie „kažkokį Landsbergį“ nesiliovė.

Svarstant M.Majausko inicijuotą pasiūlymą, konservatorius dar kartą paragino balsuoti „subrendusiu“ klausimu. Esą A.Skardžiaus tolesnis darbas šiame komitete meta šešėlį visam Seimui.

A.Skardžiaus gynybon stojo „valstietis“ Juozas Varžgalys, akcentavęs nekaltumo prezumpciją.

Išgelbėjo „valstiečių“ balsai

A.Skardžiaus likimas buvo sprendžiamas atviru balsavimu. Už siūlymą jį braukti iš Ekonomikos komiteto sudėties balsavo 52 Seimo nariai, prieš – 31, susilaikė dar 31. Taigi A.Skardžius vietą Ekonomikos komitete išsaugojo.

Lemiamą žodį čia tarė valdantieji „valstiečiai“. Tik du jų atstovai parėmė siūlymą šalinti A.Skardžių iš komiteto. Iniciatyvą palaikė Vytautas Bakas bei Virginijus Sinkevičius. Pirmasis dalyvavo parlamentiniame A.Skardžiaus veiklos tyrime, antrasis vadovauja Ekonomikos komitetui. Bet šių dviejų partijos kolegų pozicija kitiems „valstiečiams“ įtakos nepadarė: visi likę balsavo prieš arba susilaikė.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis balsavo prieš. Premjeras Saulius Skvernelis balsavime nedalyvavo. Taip jis sulaužė savo pažadą, praėjusią savaitę duotą Seime. Tada Vyriausybės vadovas viešai pažadėjo palaikyti siūlymą šalinti A.Skardžių iš Ekonomikos komiteto.

S.Skvernelio antradienio darbotvarkėje nurodyta. kad jis 10 val. dalyvauja Seimo posėdyje, o 15.30 val. susitinka su Lietuvos medikų sąjūdžio atstovais.

Kaip šiuo klausimu balsavo kiekvienas Seimo narys, galite pažiūrėti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius