-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 05

Artūras Zuokas aukle būti nenori: po susitikimo su tėvų atstovais dėl darželių įkurta bendra tėvų ir savivaldybės atstovų darbo grupė

Vilniaus savivaldybėje pradeda dirbti miesto darželių klausimui skirta bendra tėvų ir savivaldybės atstovų darbo grupė. Ji įkurta po sostinės mero Artūro Zuoko ir tėvų atstovų susirinkimo, kuris įvyko tėvams paskelbus, kad savo atžalas atves ir paliks mero globai, kadangi vietos darželiuose jiems nėra.
„Mažojo Trinapolio“ darželyje
„Mažojo Trinapolio“ darželyje / Vilniaus sav. nuotr.

Susitikimas įvyko vasario 11-ąją, prieš tai socialiniame tinkle „Facebook“ tėvams pradėjus burtis į grupę, organizavusią akciją „Siek neįmanomo – įdarbink Vilniaus merą vaikų aukle“. Vienas iš akcijos iniciatorių Saulius Balčas pateko į naujai sukurtą darbo grupę.

Taip pat darbo grupėje bus švietimo ir mokslo viceministras, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai, Lietuvos tėvų forumo atstovai, Nacionalinio aktyvių mamų sambūrio atstovė, Vilniaus savivaldybės Švietimo ir E.miesto departamentų atstovai, kitų įstaigų deleguoti nariai.

Svarbiausius sostinės ikimokyklinio ugdymo klausimus svarstysianti grupė planuoja susitikti du kartus mėnesį nagrinėti įvairius priėmimo į miesto darželius klausimus, diskutuoti, kaip esamais resursais mažinti vietų darželiuose deficitą.

Planuojama, kad šiemet Vilniaus ikimokyklinėse įstaigose vietų truks apie 1500 vaikų, tačiau apie du trečdaliai šių vaikų, Švietimo departamento prognozėmis, galės lankyti darželius.

Todėl nuo šių metų rugsėjo planuojama steigti mišrias grupes, taip pat laikinai, kaip tai daroma kai kuriuose Lietuvos miestuose, į grupes priimti 3 vaikais daugiau, nei tai buvo daroma iki šiol. Tokia tvarka galiotų kelerius metų, o papildomi vaikai į šias grupes būtų priimami jau nuo kovo 15 dienos. Daugiau vaikų darželiai gali priimti, nes šiuo metu realus įstaigų lankomumas siekia apie 70 proc., todėl 3 papildomų vaikų priėmimas nesudarys diskomforto nei vaikams, nei darželiams.

Vilniaus savivaldybė miesto darželiams kasmet skiria daugiau kaip 59 mln. Lt. Vieno vaiko išlaikymas savivaldybės darželiuose kainuoja apie 6 440 Lt per metus (42 proc. – savivaldybės lėšos, 37 proc. valstybės skiriamos „krepšelio“ lėšos, 21 proc. – tėvų mokesčiai). Specialiose grupėse vaiko išlaikymas kainuoja 19 696 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius