Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2012 01 03

Artūras Zuokas: bus ieškoma galinčių Vilniaus mieste įdiegti tramvajų ir ilguosius autobusus

Ketinama ieškoti galinčių Vilniaus mieste įdiegti naujų transporto rūšių – tramvajų ir ilguosius autobusus, teigia sostinės meras Artūro Zuokas.
Tramvajus
Tramvajus / „Lohr Industrie“ nuotr.

Anot jo, autobusų ir troleibusų parko sujungimas pernai buvo vienas iš svarbiausių darbų. Tai jis sakė interviu dienraščiui „Vilniaus diena“.

„Tai norėjo padaryti daugelis miestui vadovavusių politikų, tačiau tik mums tai pavyko padaryti per pusmetį sutariant ir su profsąjungomis, ir su įmonių vadovais. Šis optimizavimas padės ne tik išspręsti miesto viešojo transporto problemas, bet ir įdiegti naujas transporto rūšis – tramvajų ir ilguosius autobusus. Mes jau esame pasiruošę, kad kitais metais (2012 metais – BNS) galėtume pradėti ieškoti projekto įgyvendintojų ir finansuotojų“, – sakė A.Zuokas.

Pasak mero, kiti svarbūs darbai – darželių pertvarka.

„Pavyko pagaliau pajudinti darželius. Labai padaugėjo vietų juose. Paskirstėme srautus ir gavome daug laisvų vietų, nes netrūko pustuščių mokyklų ar darželių. Galiu paminėti ir savivaldybės administracijos reformą. Ji įvyko labai sklandžiai. Kiek žinau, iki šiol nėra nė vieno teismo proceso dėl kokio nors atleisto žmogaus. Darbuotojų sumažėjo, tačiau ne tiek daug, kaip buvo manoma. Mes tokio tikslo ir neturėjome, siekėme tik optimizuoti administracijos darbą“, – sakė A.Zuokas.

Anot mero, sostinei šiemet tvarkytis nebus lengva, nes finansinė miesto situacija „labai bloga“.

„Miesto situacija finansiniu ir valdymo požiūriu primena 2000 metų pabaigą, kai buvau pirmą kartą išrinktas miesto vadovu. Miesto finansinė situacija šiuo metu yra labai bloga. Skolos išaugusios daugiau kaip puse milijardo litų. Kuo toliau gilinuosi į tuos finansus, tuo labiau matau, kad tai nėra vien tik miesto vadovų valdymo klaidos. Tai yra nacionalinio biudžeto planavimo ypatumai, kurie lėmė tokią situaciją, kokioje esame dabar“, – interviu sakė A.Zuokas.

Meras kalbėjo, jog miesto pajamas galima būtų padidinti iš privatizavimo: „Tačiau negalime, nes patiriame sunkumų įtraukdami objektus į privatizuojamų objektų sąrašą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje