-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 27

Artūras Zuokas „matavosi“ kiemsargio šluotą

Ankstyvą trečiadienio rytą Vilniaus gatvėse darbavosi ne tik kiemsargiai. Po miestą žvalgėsi ir meras Artūras Zuokas bei jį lydintys savivaldybės atstovai.
Anot A.Zuoko, miestą turi tvarkyti ne kiemsargiai su šluotomis, o moderni technika.
Anot A.Zuoko, miestą turi tvarkyti ne kiemsargiai su šluotomis, o moderni technika. / Vilniaus saviv. nuotr.

A.Zuokas apžiūrėjo ne tik kaip tvarkomas miestas, bet ir įrankius, kuriais tą miestą kiemsargiai privalo sutvarkyti. Laikydamas kiemsargio šluotą rankose meras neatrodė patenkintas – išvažiuojamojo posėdžio išvakarėse lankydamasis 15min.lt redakcijoje meras tvirtino, kad miestas privalo apsirūpinti naujausia technika, nes vien kiemsargiai su šluotomis Vilniaus neišvalys.

„Tikimės, kad, be skolų grąžinimo, dalį lėšų, gautų iš privatizuojamų objektų, galėsime skirti miesto tvarkymui“, – išvažiuojamajame posėdyje teigė sostinės meras A.Zuokas.

Kartu su meru po sostinę ankstų rytą žvalgėsi bei tikrino, kaip susitvarkiusios seniūnijos, ir mero pavaduotojas, kuruojantis miesto komunalinį ūkį, Romas Adomavičius, Savivaldybės atsakingų padalinių vadovai kartu su  komunalinėmis miesto tarnybomis.

Nuo Savivaldybės pastato pajudėjęs automobilių eskortas daugiau nei porą valandų važinėjo po miestą – lankytasi Baltupiuose, Jeruzalėje, Antakalnyje, Naujojoje Vilnioje, Naujininkuose, Paneriuose, Savanorių prospekte, Lazdynuose, Karoliniškėse, Šeškinėje, Žirmūnuose, stoties ir kitose miesto teritorijose.

Savivaldybės vadovai, apžiūrėję miesto gatves, kiemus, konstatavo, kad mieste išties jau gana tvarkinga ir švaru, ypač Baltupių, Žirmūnų, Antakalnio seniūnijose.

Meras atkreipė Savivaldybės atsakingų specialistų ir komunalinių tarnybų dėmesį į  neišvežtus šiukšlių maišus palei Nerį, prie buvusių Sporto rūmų, Naujininkų seniūnijos bendrabučių, kai kuriose Naujosios Vilnios vietose, taip pat į senų lapų ir smėlio krūvas Savanorių prospekto pakelėse.

„Iki pirmadienio privalome pabaigti gatvių tvarkymo darbus, nes gyventojai patys nepajėgūs to padaryti. Taip pat šią savaitę reikia pabaigti siurbti nuo gatvių smėlį ir pradėti plauti gatves“, – sakė meras A.Zuokas.

Be to, meras pabrėžė, kad seniūnai privalo griežčiau kontroliuoti gamyklų, įmonių teritorijas – įspėti savininkus, kad labiau rūpintųsi savo teritorijų švara.

Išvažiuojamajame posėdyje taip pat su bendrove „Grinda“ buvo aptariami ir beglobių gyvūnų priežiūros gerinimo klausimai – svarstoma galimybė šias funkcijas perduoti kitai įmonei. Anot A.Zuoko, to imtis galėtų nevyriausybinės gyvūnų globos organizacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius