Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 30

Artūras Zuokas ragina Generalinę prokuratūrą pradėti tyrimą dėl sraigtasparnių pirkimo konkurso

Vilniaus meras Artūras Zuokas ragina Generalinę prokuratūrą pradėti tyrimą, kodėl Krašto apsaugos ministerija 2011 m. paskelbė sraigtasparnių pirkimo konkursą neturėdama finansavimo šaltinio, o dabar konkursas jau yra įvykęs, ir premjeras Andrius Kubilius ir Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė pareiškia, kad sraigtasparniai bus perkami už būsto renovacijai skirtas lėšas iš JESSICA fondo.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Premjero pasakymas, kad sraigtasparniai bet kuriuo atveju bus nupirkti, rodo visišką žmonių nuomonės nepaisymą ir Vyriausybė demonstruoja atvirą cinizmą. Panašu, kad tam buvo ruoštasi jau kelerius metus ir renovacijos programa buvo tyčia žlugdoma. Premjeras dar kartą pademonstravo, kad jam nerūpi, ką mano žmonės. JESSICA fondo lėšos turėjo būti būtinai skirtos energijos efektyvumo didinimui renovuojant būstą, o ne sraigtasparnių pirkimui.  Žmonės visą laiką buvo verčiami imti paskolas būsto renovavimui, o pasirodo, buvo galima programą pakeisti, kad nereikėtų skolintis iš banko investicijoms“, – teigia A.Zuokas.

A.Zuokas ragina Generalinę prokuratūrą atkreipti dėmesį į tai, kad sraigtasparnių pirkimas – priežastis, kodėl sužlugdyta būsto renovacijos programa.

„Vyriausybė savo veiklos strategijoje 2008-2012 metams buvo apsibrėžusi renovuoti apie 2 000 daugiabučių pastatų, tačiau realiai per šį laikotarpį renovuoti tik 6 namai. Būtų galima priimti įvairiausius programos pataisymus, kad tik renovacija pajudėtų, pavyzdžiui, prisidėti finansiškai, kad kiekvienas gyventojas galėtų pasikeisti langus iš paprastų į tuos, kurie taupo šilumą, arba galbūt sutvarkyti pastatų duris: žmogus perka, įsideda, o valdžia kompensuoja“, – sako A.Zuokas.

Per  2008-2012 metus panaudota tik 8,7 mln. litų „Jessica“ programos lėšų (iš jų 0,69 mln. litų – valstybės paramos dalis). Iš viso iki 2015 metų daugiabučių renovacijai turėtų būti įsisavinta apie 514 mln. litų.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius