-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 02 28

Artūras Zuokas: sieksiu Vilniaus mero posto, koalicijos sudarymui esame atviri visiems

Negalutiniais duomenimis, daugiausia, 12, mandatų Vilniaus mieste surinkusio visuomeninio judėjimo TAIP lyderis Artūras Zuokas tvirtina sieksiąs sostinės mero posto ir teigia neturįs išankstinių preferencijų dėl galimų koalicijos partnerių.
Artūro Zuoko ir Vilniaus koalicijos rinkimų štabas
Artūro Zuoko ir Vilniaus koalicijos rinkimų štabas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vakar pasveikinau ir bendravau su praktiškai visų partijų vadovais ir atstovais, kurių partijos nariai gavo pasitikėjimą Vilniaus mieste. Sutarėme artimiausiu metu pradėti diskusijas dėl koalicijos. Jokių išankstinių preferencijų neturime. Šiandien Lietuvos politikoje yra kaip niekada daug priešpriešos ir konfliktų, asmeninių ambicijų. Nuo to nukenčia miestų ir valstybės situacija. Norime rasti daugiau, kas vienija, o ne skiria, kad suburta valdančioji dauguma galėtų prisiimti atsakomybę ir atgaivinti Vilniaus miestą“, – pirmadienį per spaudos konferenciją žurnalistams sakė A.Zuokas.

Statusas yra galimybė priimti sprendimus ir prisiimti atsakomybę.Jis taip pat pabrėžė, kad judėjimas TAIP, „be abejonės“, sieks mero posto. A.Zuoko tikinimu, „norint priimti sprendimus ir prisiimti atsakomybę, reikalingi maksimalūs postai“. Žurnalistams priminus, kad mero posto ketina siekti ir antras daugiausia balsų savivaldos rinkimuose Vilniaus mieste surinkęs Valdemaro Tomaševskio blokas, A.Zuokas pabrėžė, kad „kiekviena partija arba frakcija turi turėti savo tikslus ir savo derybų pozicijas. Tai yra mūsų derybų pozicija. Turime didžiausią pasitikėjimą Vilniaus mieste, natūralu, kad to sieksime (mero posto – 15min.lt)“.

Tuo tarpu žurnalistams pasiteiravus, ar įmanoma Vilniaus miesto tarybos valdančioji koalicija, kurią sudarytų ir judėjimo TAIP atstovai, tačiau kuriems nepriklausytų mero postas, A.Zuokas tvirtino, esą mero postas nėra „savitikslis dalykas“ ir kad jam esą asmeniškai garbės nereikia. „Statusas yra galimybė priimti sprendimus ir prisiimti atsakomybę. Norėdami įgyvendinti tikslus, kuriuos iškėlėme savo rinkimų kampanijoje, turime tam turėti galimybes. Mero pozicija yra raktas į tai“, – kalbėjo A.Zuokas.

Paklaustas, ar yra tikimybė, kad judėjimas TAIP visgi taps opozicine jėga, nes neturi surinkęs daugumos balsų, Vilniaus miestui jau du sykius vadovavęs politikas sakė: „Jei laikysimės korektiškumo politikoje, natūralu, kad partija, kuri gauna didžiausią mandatų skaičių, turi teisę teikti kandidatą į mero poziciją.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius