Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 25

Artūras Zuokas siūlo Vilniui energiją pirkti iš Vilniaus kogeneracinės elektrinės, o ne iš Elektrėnų elektrinės

Vilniaus meras Artūras Zuokas siūlo du kartus padidinti Vilniaus kogeneracinės elektrinės pajėgumą ir energiją pirkti iš jos, o ne iš Elektrėnuose esančios elektrinės.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus įmonę valdo bendrovė „Vilniaus energija“, tad tikėtina, kad savivaldybės vadovų idėja gerokai padidintų daugiau elektros energijos gaminsiančios „Vilniaus energijos“ pelną, ketvirtadienį rašo dienraštis „Vilniaus diena“.

A.Zuokas sako, kad greičiausiai „Vilniaus energijos“ pelnas augs maždaug keliais milijonais. „Suma bus nedidelė, pelnas augs gal tik kokiais dviem ar keliais milijonais litų. Šis mūsų sprendimas neturi jokios įtakos nei kokiems nors elektros pabrangimams, nei “Vilniaus energijos„ pelno augimui“, – tvirtino jis.

Vėliau meras persigalvojo ir pareiškė, kad „Vilniaus energijos“ pelnas niekaip nedidėsiąs – esą pelnas skaičiuojamas nuo turimo turto, o turtas nesikeis.

Tačiau naudos „Vilniaus energija“ greičiausiai vis tiek gaus, nes taip pat siūloma, kad iš Vilniaus elektrinės elektra būtų superkama ne po 23,88 cento už kilovatvalandę, kaip yra dabar, o po 38,08 cento, kaip šiuo metu superkama iš Lietuvos elektrinės Elektrėnuose.

Buvęs Vilniaus šilumos tinklų direktorius, sostinės savivaldybės tarybos narys Bronius Cicėnas įsitikinęs, kad A.Zuoko kalbos apie nedidėsiantį „Vilniaus energijos“ pelną neturi pagrindo: „Kaip gali nedidėti pelnas, jei keliolika centų augs elektros supirkimo kaina?“

„Vilniaus energijos“ komercijos direktorius Rimantas Germanas dienraščiui sakė laukęs tokio miesto sprendimo ir yra juo patenkintas.

„Palankiai vertinu tokį sprendimą, nes jau labai seniai kalbama, kad reikia daug smarkiau išnaudoti tokias elektrines kaip Vilniaus termofikacinė elektrinė, norint sumažinti šilumos kainą. Mes esame pasiruošę pajėgumus padidinti ir laukėme tokio sprendimo“, – sakė „Vilniaus energijos“ vadovas.

Pasak jo, įmonei technologiškai naudinga gaminti daugiau, nes dabar įrenginiai veikia ne visu pajėgumu. „Dabar išnaudosime visą pajėgumą. Nematom čia problemos. Nuostolių nepatirsim, technologiškai dėl apkrovos bus tik dar naudingiau“, – tvirtino R.Germanas.

Jei sostinės savivaldybės ketinimai įtiks Energetikos ministerijai, „Vilniaus energiją“ bus galima vadinti dar didesne monopolininke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius