-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 01 20

Artūras Zuokas teigia su Vygaudu Ušacku sutaręs dėl pagalbos rinkimų kampanijoje

Prezidento rinkimuose gegužę ketinantis dalyvauti Vilniaus meras Artūras Zuokas teigia sutaręs su Europos Sąjungos (ES) ambasadoriumi Rusijoje Vygaudu Ušacku dėl neoficialios pagalbos per rinkimų kampaniją.
Artūras Zuokas Vilniaus rotušės Mero menėje.
Artūras Zuokas Vilniaus rotušės Mero menėje. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Esame sutarę, kad V.Ušackas galėtų pagelbėti ir patarti man užsienio politikos klausimais, nes jo patirtis, be abejo, gerokai didesnė“, – BNS pirmadienį sakė A.Zuokas.

Jis teigė, jog tai būtų neoficiali, A.Zuoko žodžiais, „draugiška“ diplomato pagalba patarimais, nes pagal šiuo metu užimamas pareigas V.Ušackas negali dalyvauti politikoje.

Esame sutarę, kad V.Ušackas galėtų pagelbėti ir patarti man užsienio politikos klausimais, nes jo patirtis, be abejo, ženkliai didesnė, – BNS pirmadienį sakė A.Zuokas.

V.Ušackas patikino nedalyvausiantis prezidento rinkimų kampanijoje, bet teigė esantis pasirengęs dalytis savo patirtimi.

„Aš prezidento rinkimų politinėje kampanijoje nedalyvausiu. Tačiau esu pasiruošęs dalintis savo patirtimi ir įžvalgomis užsienio politikos klausimais tiek su Artūru Zuoku, tiek ir su dabartine ar nauju valstybes vadovu, jeigu jie to pageidaus“, – BNS pirmadienį teigė V.Ušackas, paklaustas apie A.Zuoko teiginius.

V.Ušackas – ilgametis diplomatas, 2000– 2001 metais ėjęs vyriausiojo Lietuvos stojimo į ES derybininko pareigas, 2001– 2006 metais dirbęs Lietuvos ambasadoriumi JAV ir Meksikoje, 2006– 2008 metais atstovavęs Lietuvai Jungtinėje Karalystėje.

Nuo 2008 iki 2010 metų konservatoriaus Andriaus Kubiliaus Vyriausybėje V.Ušackas ėjo užsienio reikalų ministro pareigas, tačiau dėl nesutarimų su prezidente D.Grybauskaite iš šių pareigų pasitraukė. 2010– 2013 metais V.Ušackas vadovavo ES misijai Afganistane.

V.Ušackas yra Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys. Konservatorių lyderis A.Kubilius pirmadienį sakė, kad jo vadovaujama partija prezidento rinkimuose gali paremti dabartinės šalies vadovės D.Grybauskaitės kandidatūrą, jei ji bus keliama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius