-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 18

Artūro Skardžiaus apkaltos komisija į apklausą kviečia jo žmoną

Specialioji Seimo komisija, tirianti, ar pradėti apkaltą Socialdemokratų darbo frakcijos nariui Artūrui Skardžiui, ir analizuojanti jo ryšius su Baltarusija, į apklausą kviečia parlamentaro sutuoktinę ir Seimo etikos sargų vadovę.  Pasak komisijos pirmininkės „valstietės“ Agnės Širinskienės, parlamentaro žmona Snieguolė iki antradienio darbo pabaigos nebuvo pranešusi, ar į posėdį atvyks. 
Artūras Skardžius
Artūras Skardžius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Ji mūsų nepatikino, ar ji bus, ar ne. Ji nereagavo“, – teigė A.Širinskienė.

„Jeigu ji vietoje savęs atsiųs advokatą, diskutuosime su advokatu. Ji turi teisę atsiųsti advokatą“, – sakė komisijos vadovė.

Taip pat buvo kviečiamas ilgametis A.Skardžiaus politinis bendražygis ir verslo partneris Romas Patalavičius.

Anot A.Širinskienės, jis pranešė, kad į posėdį neatvyks, nes atostogauja. Jis bus kviečiamas į kitą posėdį.

„Yra nuspręsta jį kviesti. Dėl to Baltarusijos epizodo apsiklausime jį“, – sakė A.Širinskienė.

Taip pat į komisijos posėdį kviečiama Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Rita Tamašunienė. Seimo etikos sargai yra nutarę, kad A.Skardžius yra supainiojęs viešuosius ir privačius interesus.

„Kai pirmą tyrimą darėme, pasakėme, kad supainiojo, yra interesų konfliktas, tai ką dar tirsime antrą kartą, nes naujų aplinkybių neatsirado“, – BNS teigė R.Tamašunienė.

R.Patalavičius yra vadovavęs Lietuvos atsinaujinančių išteklių energetikos asociacijai, kurioje 2009–2012 metais A.Skardžius ėjo prezidento pareigas. Seime įvairias pareigas – nuo Seimo pirmininko iki parlamentarų patarėjo, užėmė nuo 2003 metų iki 2012 metų.

S.Skardžiuvienė yra saulės elektrinių projektą vysčiusios Baltarusijos įmonės „Investenergostroj“ akcininkė – valdo 20 proc. šios įmonės akcijų, vienos kurių nominali vertė siekė 5 tūkst. eurų.

Skardžiai
Skardžiai

Akcijas moteris įsigijo iš bendrovės „Enga“, kurios savininkas R.Patalavičius.

„Investenergostroj“ ji 2015 metais paskolino 100 tūkst. eurų. Antikorupcijos komisijai moters advokatas pranešė, kad įmonė dalį paskolos S. Skardžiuvienei grąžino.

A.Skardžiaus šeimos interesus energetikoje pernai tyrusi Antikorupcijos komisija nustatė, kad privačių verslo interesų Baltarusijoje turinčio parlamentaro žmonos ilgalaike viza į Baltarusiją rūpinosi Seimo kanceliarija. Dabar S.Skardžiuvienės viza jau nebegalioja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius