-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 19

Artūro Zuoko partija neatsisako Lietuvos laisvės sąjungos pavadinimo

Nepaisydama Teisingumo ministerijos atsisakymo registruoti Lietuvos laisvės sąjungą, Vilniaus mero Artūro Zuoko vadovaujama partija sieks šio pavadinimo.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

A.Zuokas antradienį BNS sakė, kad artimiausiu metu ministerijai bus pateikti pataisyti partijų susijungimo dokumentai. Tarp jų – ir dėl naujo pavadinimo. Susijungę liberalcentristai ir sąjungos „Taip“ nariai siekia vadintis Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai).

„Protokole, kurį pateikėme ministerijai, buvo neteisingai atspindėtas pavadinimas“, – tvirtino susijungusios partijos lyderis.

Teisingumo ministerijai pateiktuose dokumentuose partiją norėta įregistruoti Lietuvos laisvės sąjungos vardu.

„Mūsų logotipas yra LLS, tai aliuzija į buvusią Lietuvos liberalų sąjungą, tačiau pilname pavadinime yra skliausteliai (...) Tikimės, kad po mūsų paaiškinimų ir pataisymų kliūčių registruoti partiją nebebus“, – BNS sakė sostinės meras.

Teisingumo ministerija praėjusią savaitę atsisakė A.Zuoko vadovaujamą partiją registruoti Lietuvos laisvės sąjungos vardu, nes šį pavadinimą daugelį metų naudojo buvęs Kauno meras Vytautas Šustauskas, tad jis gali klaidinti visuomenę.

„Suprantame Teisingumo ministerijos argumentus, tačiau sudėtinga vertinti, kas klaidina, kas ne. Be to, įstatyme nėra apibrėžti tokie dalykai. Trejus metus organizacija tokiu pavadinimu neegzistuoja. Pavadinimą galima laisvai naudoti, partija išregistruota, pavadinimas juridiškai nesaugomas“, – sakė A.Zuokas.

„Manau, kad ir juridiškai, ir etiškai esame teisūs. Be to, tokia buvo suvažiavimo valia“, – pridūrė jis.

Pasak A.Zuoko, Teisingumo ministerija partijos neregistravo ne tik dėl pavadinimo. Būta ir daugiau trūkumų, kuriuos pataisius trečiadienį planuojama iš naujo kreiptis į ministeriją dėl politinės organizacijos registravimo.

Lietuvos laisvės sąjunga (liberalais) nori vadintis naujas politinis darinys, kuris atsirado liepos pradžioje susijungus neparlamentinėms partijoms – Liberalų ir centro sąjungai bei sąjungai „Taip“. Tačiau Teisingumo ministerija pareiškė, kad naujasis partijos pavadinimas „gali klaidinti visuomenę dėl juridinio asmens steigėjo, dalyvio, tikrųjų politinės partijos veikimo tikslų“.

Skandalingo politiko, buvusio Kauno mero V.Šustausko partija Lietuvos laisvės sąjunga vadinosi nuo 1994 metų rugsėjo iki 2012 metų sausio, vėliau ji pavadinimą pakeitė į „Kovotojų už Lietuvą sąjunga“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius