Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 03

Artūro Zuoko video su tanku – nuo BBC iki Japonijos TV

Šarvuočiu savaitgalį nelegalioje vietoje Gedimino prospekte pastatytą automobilį pervažiavęs Vilniaus meras ne tik priminė Kelių eismo taisykles, bet ir atkreipė pasaulio žiniasklaidos dėmesį.
Meras Artūras Zuokas meta iššūkį neleistinose vietoje automobilius statantiems žmonėms
Meras Artūras Zuokas meta iššūkį neleistinose vietose automobilius statantiems žmonėms / Artūro Zuoko nuotr.

Vaizdo reportažą internete peržiūrėjo daugiau nei 1 mln. žmonių, jį rodė 4,5 mln. žiūrovų kasdien sutraukianti Jungtinių Amerikos Valstijų TV laida „Good morning, America“ („Labas rytas, Amerika“), apie pasivažinėjimą rašo ne tik visi didžiausi Jungtinių Amerikos Valstijų, Didžiosios Britanijos ar Vokietijos, Rusijos  laikraščiai, bet ir transliavo Japonijos televizija, apie dviratininkų teises ginantį merą iš Lietuvos rašoma Kanadoje, Šveicarijoje, Venesueloje, Brazilijoje ar Turkijoje.

„Norėjome  atkreipti dėmesį, kaip elgiamės mieste, paskatinti žmones būti aktyvius, informuoti policiją apie kelių eismo pažeidimus ir nepraeiti pro šalį, nes smulkūs nusikaltimai neretai pavirsta į didelius“, – sako socialinę provokaciją sugalvojęs Artūras Zuokas.

„National Post“ žurnalistas Toronte juokauja, kad Toronto meras Robas Fordas taip pat galėtų tai padaryti, tik jis turbūt pervažiuotų dviratininkus, o ne mašiną, nes yra viešai sakęs netikintis, kad keliai skirti dviratininkams. Britų žurnalistai rašo, kad įsivaizduoja Londono merą Borisą Johnsoną, kurį važiuojantį dviračiu neseniai kliudė sunkvežimis, skambinantį Krašto apsaugos ministerijai. Niujorko vicemeras žiniasklaidai patvirtino, kad meras Michaelas Bloombergas  žada sekti A. Zuoko pavyzdžiu. 

„Mes jau užvedinėjame tanką“, – juokavo amerikietis. 

„The New York Times“ pabrėžia, kad  kartais reikia tanko, kad žinia būtų išgirsta. „Realybėje tokia mašina tikriausiai būtų nutempta, bet videotriukas tikrai paskatino žmones apie tai kalbėti“, – skelbia ir BBC.

Apie A.Zuoko akciją jau parašė BBC, „The Independent“, „Guardian“, „Washington Post“, „Huffpost world“,  „Spiegel“, „Irish Times“, „msnbc“, „Fox News“, „Globe and Mail“, „Telegraph“ ir šimtai kitų. Pasivažinėjimas neliko nepastebėtas kaimynų estų, latvių, lenkų, baltarusių. 

VIDEO: A.Zuokas važiuoja tankete

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius