Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 20

Arūnas Gelūnas jau Liberalų sąjūdžio ministras, bet į partiją nestoja

Liberalų sąjūdis antradienio vakarą įvykusiame valdybos posėdyje sutarė, kad į liberalcentristų gretas įsiliejusios Tautos prisikėlimo partijos į Vyriausybę deleguotas kultūros ministras Arūnas Gelūnas dabar atstovauja jų partijai.
Arūnas Gelūnas
Arūnas Gelūnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Partijos valdybos narys parlamentaras Algis Kašėta 15min.lt sakė, kad posėdžio metu priimtas pareiškimas, kuriame teigiama, kad Liberalų sąjūdžio valdyba vertina A.Gelūno nuveiktus darbus bei konstruktyvią poziciją koalicijos krizės laikotarpiu. „Partija pareiškia, kad A.Gelūnas abipusiu susitarimu atstovauja Liberalų sąjūdžiui Vyriausybėje toliau įgyvendindamas Permainų koalicijos programą“, – sakė A.Kašėta.

A.Gelūnas į Liberalų sąjūdžio gretas nestos.

Įtampa tarp A.Gelūno ir Liberalų ir centro sąjungos, kurios ministru jis iki šiol buvo, kilo pirmadienį, kai liberalai ir konservatoriai ėmė svarstyti mažumos Vyriausybės scenarijų. Jie sprendė, kaip atsikratyti liberalcentristų ministrų, tačiau A.Gelūnui siūlė pasilikti. Jeigu liberalcentristai iš Vyriausybės būtų patraukę visus keturis savo ministrus, pagal įstatymus ją būtų tekę formuoti iš naujo.

A.Gelūnas žiniasklaidai teigė sutinkantis toliau eiti kultūros ministro pareigas mažumos Vyriausybėje. Tai įžeidė liberalcentristus, šios partijos vadovas Algis Čaplikas A.Gelūno poelgį pavadino nevyrišku. Po susitikimo pas prezidentę Dalia Grybauskaitę nusprendus, kad koalicija negriūva, iškilo grėsmė, kad liberalcentrisrai stengsis atsikratyti į juos spjovusio A.Gelūno. Tuomet jam ranką ištiesė Liberalų sąjūdis.

Paklaustas, ar nesibaimina, kad tai dar labiau komplikuos koalicijos santykius, A.Kašėta teigė, kad liberalcentristai patys išprovokavo tokią situaciją. „Jie nesutiko atstatydinti R.Palaičio, o A.Gelūno sprendimas likti mažumos Vyriausybėje parodė, kad jis nori ją išsaugoti ir nenori chaoso“, – sakė jis.

Anot A.Kašėtos, Liberalų sąjūdis neseniai turėjo 13 frakcijos narių, tiek pat kiek ir liberalcentristai, tačiau pastarieji turėjo 4 ministrus, o Liberalų sąjūdis tik 3. „Dabar mes turėsime 4 ministrus, o jie 3, vardan bendro darbo ir sutarimo jiems reikėtų su tuo susitaikyti“, – sakė liberalas.

Pirmadienio vakarą vykusiame Liberalų ir centro sąjungos valdybos posėdyje šios partijos nariai konstatavo, kad kultūros ministro postas priklauso šiai partijai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius