-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 09 02

Arūnas Valinskas. Algas politikams reikia kelti mažiausiai trigubai!

Napoleonas Bonapartas yra pasakęs, kad „tauta, kuri nemaitina savos kariuomenės, maitina svetimą“. Pritaikant šį garsų posakį mūsų valdžiai, galima būtų pasakyti, kad tauta, kuri nenori turėti brangios ir geros valdžios, turi pigią ir prastą. Skeptikai iš karto prieštaraus, kad didesni pinigai automatiškai negarantuoja geresnės valdžios kokybės, ir bus teisūs.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Visgi valstybinio sektoriaus gebėjimas konkuruoti dėl kadrų su privačiu yra viena iš sąlygų, kad mūsų valstybės nevaldys „trejetukininkai“. Valdžia – ne importinė prekė, jos negalime atsivežti iš užsienio, net ir daugiau sumokėję. Turime gaminti patys iš savų žaliavų, o geros žaliavos brangiai kainuoja. Kaip ir bet kuris kompetentingas specialistas.

Nedetalizuosime, kiek padidėtų Prezidento, Premjerės ar ministrų atlyginimai, nes didžiausiai daliai šalies piliečių absoliutaus blogio buveinė yra LR Seimas, toks savotiškas Lietuvos Mordoras. Tai ir kalbėsime apie juos.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Seimo posėdis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Seimo posėdis

Eilinių Seimo narių atlyginimai padidėtų nuo 2 100 iki 3 800 eurų „į rankas“. Įsivaizduojate? Kažkam tai yra suma už visatos suvokimo ribų. Kaip jiems galima TIEEEEEEK mokėti? Už KĄĄĄĄĄĄĄ? Tokių „politikos ekspertų“ nuomone, Seimo nariai turėtų ne tik dirbti už dyką, bet dar ir primokėti už tai, kad buvo išrinkti. Pagal jų suvokimą, šie žmonės buvo išrinkti ne į sunkias ir atsakingas pareigas, o „pateko prie lovio“ ir visi „jie ten vagiai“.

Dar iki euro įvedimo yra garsiai nuskambėjusi vieno Lietuvos liberalizmo klasiko Eligijaus Masiulio frazė: „Kai alga yra 5 000 litų, į valstybinį sektorių papuola bepročiai arba vagys“. Nevertinant vėlesnių „gyvojo klasiko“ biografijos viražų, aš jam absoliučiai pritariu. Netgi daugiau, manau, kad Seimo narių atlyginimai turėtų didėti mažiausiai tris kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius