Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 07

Arūnas Valinskas: Mylime viso pasaulio vaikus, tik ne savus!

Prieš pat Naujuosius metus, kai jau atrodė, kad visos politinės bėdos bent laikinai baigia ištirpti su dabar jau pernykščiu sniegu, lygioje vietoje kilo skandalas, kurio esmę galima nusakyti keliais žodžiais: politikai susipliekė besivaržydami, kuris labiau myli vaikus. Ne tik savus. Visus.
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Po Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Lauryno Kasčiūno pasisakymo vienoje televizijos laidoje prasidėjo kaltinimai vos ne grįžimu į viduramžius ir vaikų vergovės atgaivinimu.

Priminsiu, kad toje laidoje buvo diskutuojama apie tebesitęsiančią migrantų krizę Lietuvos pasienyje su Baltarusija. Kai buvo užsiminta apie vis labiau blogėjančias neįleidžiamų migrantų, ypač jų vaikų, gyvenimo sąlygas pasienyje, L.Kasčiūnas rėžė tiesiai šviesiai: „Dėl vaikų – turėkime galvoje, kad kultūroje, iš kurios atvyksta tie žmonės, vaikų vertė jokiu būdu nėra didelė. Jie jais prisidengia ir manipuliuoja, dažnai šioje vietoje jie taip pataiko ant mūsų jautrumo.“

Va tada ir prasidėjo. Visi, kas netingi, puolė deklaruoti ir demonstruoti savo meilę bendražmogiškoms vertybėms ir meilę visiems pasaulio vaikams. Gal tik išskyrus tuos, kurie gyvena Lietuvoje, nes abstrakti atjauta viso pasaulio vaikams nekainuoja nieko, o konkretūs darbai ir įstatymai savos šalies mažiesiems piliečiams ginti jau reikalauja realių pastangų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius