Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 12 /11:16

Arvydas Anušauskas: „Būkime vieningi“ organizacijos išplatintas raginimas prijungti Klaipėdos kraštą prie Rusijos yra nusikaltimas

Vienam Rusijos portalui pasiūlius vykdyti peticiją dėl to, kad Klaipėdos kraštas būtų prijungtas prie Rusijos, Lietuvoje veikianti viešoji įstaiga „Būkime vieningi“ išplatino šią provokaciją. Rusišku tekstu yra kreipiamasi į Lietuvos rusus, kad Klaipėdos kraštas būtų prijungtas prie Rusijos.
Klaipėdoje šį sezoną ketina apsilankyti 63 kruiziniai laivai.
Klaipėdoje šį sezoną ketina apsilankyti 63 kruiziniai laivai. / Klaipėdos uosto direkcijos nuotr.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas „Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ teigė, kad už tokius veiksmus prieš Lietuvos valstybę yra numatyta baudžiamoji atsakomybė.

„Jeigu kalbėtume konkrečiai apie pasikėsinimą atplėšti dalį mūsų teritorijos, tai yra Baudžiamajame kodekse straipsnis, kuris numato, kad už veiksmus, kuriais kėsinamasi į Lietuvos teritorinį vientisumą, suverinitetą, yra baudžiama. Valstybės saugumo departamento (VSD) reikalas nustatyti, kas tą provokaciją suorganizavo“, – sakė A.Paulauskas.

Laidoje taip pat dalyvavęs Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys, buvęs šio komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas mano, kad čia jau yra įvykdytas nusikaltimas ir nebėra, ką nustatinėti.

„Yra atsakomybė numatyta ir, atsiprašau, šiuo atveju nebėra, ką nustatinėti. Yra faktas, yra reiškinys, mano galva, nusikaltimas Lietuvos integralumui ir prokuratūra turi nedelsiant pradėti baudžiamąją bylą ir vykdyti tai, kas numatyta įstatyme“, – sakė A.Anušauskas.

Seimo LSDP frakcija išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad Lietuvos teritorija su Klaipėdos ir Vilniaus kraštais yra vientisa ir nedaloma. „Lietuvos respublikos Konstitucijos 10 straipsnis teigia: „Lietuvos valstybės teritorija yra vientisa ir nedalijama į jokius valstybinius darinius. Valstybės sienos gali būti keičiamos tik Lietuvos Respublikos tarptautine sutartimi, kai ją ratifikuoja 4/5 visų Seimo narių“, – rašoma pranešime.

„Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija smerkia bandymus peticijomis ir bet kokiais kitokiais veiksmais išprovokuoti neramumus Klaipėdos krašte. Tokios skandalingos provokacijos bus griežtai smerkiamos ir traktuojamos kaip antivalstybinė veikla“, – taip pat teigia Seimo socialdemokratai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius