Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 12

Arvydas Anušauskas: kaltinimai trukdymu perlaidoti karo aukų palaikus yra propagandinio karo dalis

Su Kremliaus valdžia siejamos Rusijos karinės-istorinės bendrijos kaltinimai Lietuvos teisėsaugininkams dėl trukdymo perlaidoti Antrojo pasaulinio karo aukų palaikus yra Rusijos informacinio-propagandinio karo dalis, teigia politikai ir ekspertai.
Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, nei Policijos departamentas, nei Valstybės saugumo departamentas ar Užsienio reikalų ministerija apie esą nesėkmingus bendrijos bandymus perlaidoti žuvusiųjų per Antrąjį pasaulinį karą kūnus informacijos neturi.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Arvydas Anušauskas teigė, kad prieš keletą metų iš tiesų buvo sulaikyti keli „juodieji archeologai“, bet jie niekuo nesusiję su Antrojo pasaulinio karo aukų paieškomis.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Arvydas Anušauskas teigė, kad prieš keletą metų iš tiesų buvo sulaikyti keli „juodieji archeologai“, bet jie niekuo nesusiję su Antrojo pasaulinio karo aukų paieškomis.

„Nebent Rusijos karinės-istorinės bendrijos atstovai galvoje turėjo vilnietį Aleksandrą Dolženką, kuris taip pat priklausė karo aukų paieškų grupei. Tačiau jis mūsų šalies specialiųjų tarnybų akiratyje atsidūrė dėl aiškios priežasties – viešai rinko aukas Ukrainos separatistams palaikyti“, – sakė A.Anušauskas.

Rytų Europos studijų centro vyriausiasis analitikas Marius Laurinavičius tvirtina, kad ši organizacija ne tik rūpinasi karo aukų perlaidojimu, tačiau kur kas daugiau dėmesio skiria buvusių mūšių atkartojimo spektakliams kurti. Ji, pasak analitiko, siejama su Rusijos karinėmis struktūromis, o bendrijos patikėtinių tarybos pirmininku yra išrinktas už gynybą atsakingas Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas.

Metė kaltinimus

Kaltinimus Lietuvos tarnyboms praėjusią savaitę metė Rusijos karinės-istorinės bendrijos Paieškų ir rekonstrukcijos departamento vadovas Sergejus Mačinskis.

Jis pareiškė, kad pareigūnai areštavę visus pastarosios ekspedicijos dalyvius ir organizacijos surinktas lėšas nutraukė bendrijos vykdytas žuvusiųjų per Antrąjį pasaulinį karą palaikų paieškas. Jis vis dėlto neatskleidė, nei kada vyko minėta ekspedicija, nei tariamai sulaikytų asmenų tapatybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius