-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 20

Arvydas Avulis: Lietuva Rusijos atžvilgiu galėtų kalbėti švelniau

Siekdama pritraukti daugiau investicijų, Lietuva galėtų sušvelninti retoriką, kalbėdama apie galimą agresiją iš Rytų, sako ir Rusijoje veikusios, bet dabar jokių projektų ten nevykdančios ir investicijų artimiausiu metu neplanuojančios statybų bendrovės „Hanner“ akcininkas ir vadovas Arvydas Avulis. Jis siūlo vartoti apibūdinimus „Kremliaus ar Putino politika“, o ne Rusijos politika.
Arvydas Avulis
Arvydas Avulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Viena iš tų priežasčių – matomai, reikėtų keisti truputį retoriką, reikėtų galvoti, kaip pasakyti viską švelniau, kai kalbame dėl galimos agresijos iš Rytų“, – pirmadienį interviu Žinių radijui teigė A.Avulis, paklaustas, kodėl pernai Lietuvoje sumažėjo investicijų iš kitų šalių.  

„Ramiai gal irgi negerai būtų (kalbėti – BNS) – patriotizmo ugdymas ir mobilizacija yra sveikintinas ir teisingas žingsnis, bet galima naudoti ir kitus žodžius. Nevartoti Rusija, o naudoti žodžius Kremliaus politika  ar konkrečiai vadinti, kad tai Putino politika. Neapibendrinti, o švelniau... Nes Rusija yra didelė šalis, joje yra ir mūsų šalininkų“, –  teigė „Hanner“ vadovas.

Pasak A.Avulio, kadangi „Hanner“ Rusijoje veikia ne vienerius metus, anksčiau bendrauti buvę paprasčiau.

„Prieš metus ar pusantrų tas bendravimas buvo tikrai geresnis, šiuo metu jis šiek tiek pasikeitęs, bet labai dramatizuoti to nereikėtų, mums patiems reikėtų ieškoti būdų, kaip pakeisti tą retoriką, kad mūsų tiek žiniasklaidos, tiek politikų lūpose būtų pamatuoti kreipiniai, frazės ir išraiškos“, – kalbėjo A.Avulis.

Anot jo, artimiausiais metais „Hanner“ investicijų Rusijoje neplanuoja.

„Kol kas jokių investicijų Rusijoje neplanuojame“, – BNS pirmadienį teigė A.Avulis.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Arvydas Avulis
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Arvydas Avulis

„Hanner“ Rusijoje investavo apie 52,2 mln. eurų į 100 tūkst. kvadratinių metrų logistikos parko „Nord Way“ statybą Sankt Peterburge.

„Statybos baigtos. Beveik visas terminalas yra išnuomotas. Yra kažkiek likę, bet labai nedaug laisvų patalpų“, – BNS teigė A.Avulis. Pasak jo, nuomos sunkumus lemia besitraukianti Rusijos ekonomika, nes sandėlių ir prekybos patalpų poreikis mažėja.

„Iš nuomos nuostolių nėra, bet pelno, kurio tikėjomės ir kuris buvo skaičiuojamas prieš metus ar pusantrų metų, tai buvo labai pelningas objektas, dabar yra toks, kad negalėčiau sakyti, kad jis yra labai pelningas, bet nėra ir nuostolingas“, – BNS teigė A.Avulis. Jo teigimu, kai Rusijoje pagerės ekonominė situacija, gali būti sprendžiamas terminalo pardavimo klausimas.

Pasak jo, po „Nord Way“ „Hanner“ sulaukė daug kvietimų investuoti kitose Rusijos srityse, tačiau nė į vieną kvietimą neatsakė.

„Hanner“ veikia Lietuvoje, Latvijoje, Ukrainoje, Rumunijoje, Rusijoje ir Baltarusijoje. A.Avulio šeima bendrovę nuo 2012 metų valdo iš Estijos, kur įsteigė įmonę „Hanner Group“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius