-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 02

Arvydas Juozaitis nepaiso draudimų ir Kaziuko mugėje renka parašus

Prezidento posto siekiantis Arvydas Juozaitis pateko į Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) akiratį. Šeštadienį, kai Lietuvoje įsigaliojo politinės agitacijos draudimas, jo komanda toliau renka parašus prezidento rinkimams. VRK žada svarstyti, ar per agitacijos draudimą surinktus A.Juozaičio parašus pripažinti galiojančiais.
A.Juozaičio rinkiminio štabo palapinė Lukiškių aikštėje šeštadienį
A.Juozaičio rinkiminio štabo palapinė Lukiškių aikštėje šeštadienį / 15min skaitytojo nuotr.

Šeštadienį Vilniaus Lukiškių aikštėje, kur vyksta Kaziuko mugė, A.Juozaičio komanda renka piliečių parašus, kad jis galėtų tapti kandidatu į prezidentus.

Ant parašų rinkėjų palapinių matyti A.Juozaičio portretai ir politinė simbolika.

Tai prasilenkia su politinės agitacijos draudimu. Ryte VRK išplatino pranešimą, kuriame nurodė, kad dėl sekmadienį vyksiančių savivaldos rinkimų ribojama bet kokia politinė agitacija, – įskaitant ir parašų rinkimą dėl prezidento rinkimų.

„Ši informacija buvo plačiai išplatinta žiniasklaidai, visi buvo informuoti“, – 15min sakė VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė.

Ji sakė savo akimis mačiusi A.Juozaičio parašų rinkėjų palapinę: „Ką tik pro juos praėjau.“

Šeštadienio popietę nepavyko priskambinti A.Juozaičiui, bet jis išplatino savo poziciją raštu. Pranešime teigiama, kad VRK draudimas pažeidžia galiojančius teisės aktus.

„Parašų rinkimui įstatymas numato ir nustatytą dienų skaičių. Įstatymas nenumato, kad VRK turi teisę kaip nors trumpinti piliečių parašų rinkimui nustatytą laikotarpį“, – teigiama tekste.

Taip pat A.Juozaitis žada imtis teisinių priemonių ir kelti bylas, jeigu VRK trukdys rinkti parašus kovo 2–3 dienomis, kai galioja agitacijos draudimas.

„Taip, jie man sakė, kad šituo klausimu reikia kalbėti su teisininkais“, – sakė L.Matjošaitytė, kuri pati buvo priėjusi prie parašų rinkėjų palapinės.

VRK pirmininkė teigė, kad A.Juozaičio klausimas bus aptartas artimiausiame VRK posėdyje kitą savaitę, galbūt antradienį.

„Gal tikslinga būtų šitą klausimą kelti, kai bus pristatyti Juozaičio parašai. Tada būtų galima spręsti dėl jų galiojimo“, – 15min svarstė L.Matjošaitytė.

15min skaitytojai, praneša, kad A.Juozaičio komanda šeštadienį parašus renka ir Klaipėdoje vykstančioje Kaziuko mugėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius