Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 14

Arvydas Sekmokas: „Lietuvai susitarti su „Gazprom“ prielaidos yra“

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas mato prielaidų Lietuvai ir Rusijos koncernui „Gazprom“ pasiekti susitarimą dėl palankesnės dujų kainos.
Arvydas Sekmokas
Arvydas Sekmokas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Yra visos prielaidos pasiekti susitarimą ir pasiekti palankesnę dujų kainą“, – ketvirtadienį Seime, svarstant 2010-metų Vyriausybės veikos ataskaitą, pareiškė energetikos ministras.

A.Sekmokas pabrėžė, kad Lietuva prieš „Gazprom“ dar nėra pradėjusi teisminių procesų: „Mes nesame teisiniuose procesuose kol kas – nei “Gazprom„, nei mes dėl tarpusavio santykių į teismą ar arbitražą nesikreipėme, todėl tokio ginčo šiai dienai nėra“.

Pasak jo, visi Lietuvos ir „Gazprom“ ginčai ir pozicijų išsiskyrimas kilo dėl to, kad Lietuva turi įgyventinti Europos Sąjungos (ES) reikalavimus dujų sektoriuje, ir „Gazprom“ įsipareigojimo Lietuvai dėl sąžiningų kainų.

Lietuvos Vyriausybei pasiūlius derėtis dėl dujų kainos Lietuvai bei trečiojo ES energetikos paketo įgyvendinimo, Rusijos koncerno „Gazprom“ ir Energetikos ministerijos atstovai trečiadienį susitiko Maskvoje ir, pasak „Gazprom“, šalys susitarė toliau tęsti „draugiškas“ derybas.

Lietuvos Vyriausybei priklauso 17,70 proc. „Lietuvos dujų“ akcijų, Rusijos koncernui „Gazprom“ – 37,06 proc., Vokietijos „E.ON Ruhrgas International“ (38,9 proc. akcijų). Įmonės akcijos kotiruojamos „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius