Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 19

Astravo planai sužavėjo tik visaginiečius

Nors renginys Astrave, vadinamosios diskusijos su Lietuvos visuomene dėl atominės elektrinės, šeštadienį buvo skirtas lietuviams, lietuvių kalba čia skambėjo kone iš vienintelio dalyvio – vertėjo – lūpų. Baltarusijos ambasada Vilniuje dirbo kaip įmanydama: prieš pat kelionę nemokamai dalijo vizas, sodino į užsakytus autobusus, rašo „Lietuvos rytas“.
Baltarusijos miestas Astravas, šalia kurio išdygs atominė jėgainė.
Baltarusijos miestas Astravas, šalia kurio išdygs atominė jėgainė. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Norinčiųjų jais nuriedėti iki Astravo atsirado labai mažai. Į vadinamąsias diskusijas su Lietuvos visuomene nuvyko šimtas žmonių. Tiek suskaičiavo renginio šeimininkai. Gausesnis būrys atvyko iš Visagino – 37 žmonės, kurie neslėpė palaikymo Astravo elektrinei, statomai pusšimtis kilometrų nuo Vilniaus. Tokį renginį lietuviams suorganizuoti Minskas privalo pagal Espo konvenciją, kurią yra ratifikavęs.

„Visaginas baltai pavydi astraviečiams. Kam čia nepatinka atominė elektrinė, gali keistis su mumis butais“, – tokius visaginiečio Olego Davydiuko žodžius Baltarusijoje per Astravo atominės elektrinės svarstymus salė palydėjo plojimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius