Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 30

Aštuonis patarėjus turintis Vilniaus meras Artūras Zuokas norėtų jų turėti dar daugiau

Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko komandoje dirba aštuoni patarėjai, tačiau sostinės vadovas mano, kad patarinėjančio personalo jam reikėtų dar daugiau.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

A.Zuokas teigia, kad dauguma patarėjų dirba puse etato, ir pabrėžia, jog didesnė jo komanda išsiverčia su tomis pačiomis lėšomis, kurias turėjo praėjusios kadencijos mero patarėjai.

„Šiandien dar nesame užėme visų patarėjų etatų, nes dauguma patarėjų dirba po pusę etato. Iš šešių etatų, kurie yra, po pilną etatą dirba tik du patarėjai“, – BNS sakė sostinės meras.

„Planuojame turėti daugiau, nes visi etatai dar yra neužimti. Mes etatų skaičiaus neviršijame. Sąnaudas mes turime tas pačias, o patarėjų turime gerokai daugiau, didesnį žmonių ratą, kurių patirtis ir žinios mums reikalingos. Kiekvienas turi tam tikrą savo kuravimo sritį pagal savo žinias, patirtį“, – teigė politikas.

Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus BNS pateiktais duomenimis, šiuo metu A.Zuoko patarėjų komanda užima 5,5 etato. Vieno pilnu etatu dirbančio patarėjo atlyginimas siekia 5 tūkst. 570 litų, taigi visa patarėjų komanda Vilniaus biudžetui kas mėnesį atsieina daugiau nei 30 tūkst. litų.

„Yra skirtingi projektai, kurie buvo pradėti dar buvusios kadencijos, kuriuos norėtųsi tęsti. Todėl yra likę patarėjai iš praeitų kadencijų. Lygiai taip pat yra nauji patarėjai, kuriuos yra delegavę koalicijos partneriai ir kurie kuruoja tam tikras konkrečias sritis“, – patarėjų kiekį aiškino meras.

Tuo metu kitų didžiųjų Lietuvos miestų – Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio – merai turi po vieną arba du patarėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius