Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 23

Ateities vizijose – Kauno sporto miestelis

Miesto pašonėje esantis beveik 11 ha ploto apleistas žemės sklypas ateityje turėtų pavirsti moderniu sporto miesteliu, priglausiančiu ne tik lengvosios atletikos, bet ir kitų sporto šakų atstovus.
Sporto miestelį ketinama steigti didžiuliame, apleistame žemės sklype, esančiame miesto pakraštyje.
Sporto miestelį ketinama steigti didžiuliame, apleistame žemės sklype, esančiame miesto pakraštyje. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vakar miesto politikai savo balsais uždegė žalią šviesą ambicingam, bent keliasdešimt milijonų litų kainuosiančiam projektui, skambiai pavadintam „Kauno sporto miestelio“ vardu. Kol kas galima tik svarstyti, ar tai bus dar vienas utopinis užmojis, tyliai nugulsiantis valdininkų stalčiuose, ar šis projektas taps postūmiu, dar labiau sustiprinsiančiu Kauno, kaip sportiško miesto, įvaizdį.

Pasak sporto klausimus kuruojančio miesto vicemero Stanislovo Buškevičiaus, prie savivaldybės bei Vyriausybės finansų prijungus Europos Sąjungos fondų išteklius, sporto miestelis ateityje tikrai išvys dienos šviesą. „Tiesa, reikės sulaukti ekonominio atšilimo“, – pridūrė politikas.

Šiuo metu prie Taikos prospekto besidriekiančiame didžiuliame sklype esantys keli statiniai ir beisbolininkų naudojamas stadionas panaudos teisėmis priklauso sporto klubui „Gintaras“. Kartu su šiuo klubu viešosios įstaigos „Kauno sporto miestelis“ steigėjais ketina tapti Lietuvos kūno kultūros akademija (LKKA), Kauno apskrities beisbolo klubas, viešoji įstaiga „Sporto olimpas“ Kauno neįgaliųjų draugija ir miesto savivaldybė.

Antras maniežas – būtinas

Centriniu sporto miestelio objektu turėtų tapti uždaras lengvosios atletikos maniežas. Iki 40 mln. Lt galinčiame kainuoti statinyje sportuotų geriausi šalies lengvosios atletikos sportininkai bei kitų sporto šakų atletai.

„Mums mirtinai reikia antrojo lengvosios atletikos maniežo. Jau nebėra kur dingti, nes LKKA manieže visi sportininkai nebeišsitenka. O vieta, numatyta sporto miesteliui, yra vienintelė mieste, kur dar tilptų modernus ir uždaras maniežas“, – aiškino S.Buškevičius. Nei miesto vicemeras, nei savivaldybės klerkai neabejoja, jog šis objektas sulauktų ne tik europinės paramos, bet ir Vyriausybės finansinės injekcijos.

Sukėlė ir abejonių

Dalis tarybos narių vakar nuogąstavo, jog savivaldybė, kartu su penkiais partneriais steigsianti viešąją įstaigą, neturės lemiamo balso sprendžiant svarbiausius jos valdymo klausimus. „Mes už sportą, bet turime galvoti apie tai, kad neliktumėme su riestainio skyle“, – teigė Rimantas Mikaitis.

„Šis klausimas taip, kaip jis buvo pateiktas, būtų atiduodamas į Antikorupcijos komisiją, jeigu ji tokia būtų. Jūs lengva ranka atidavėte žemę. Čia juk bus taip, kaip buvo daroma su „Britanikos“ viešbučiu ir „Romuva“, – kreipdamasis į merą, jau po balsavimo replikavo buvęs miesto vadovas Arvydas Garbaravičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius