-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 17

Atgarsiai po Kauno stadiono atidarymo – apie šou kainą, nušvilpimus ir trikdžius žiūrovams

Spalio 16 dieną praūžęs Dariaus ir Girėno stadiono atidarymas abejingų nepaliko. Kol vieni giria tai, ką matė, ir vis dar negali patikėti, kad toks renginys įmanomas ir Lietuvoje, kiti dalijasi patirtais nesklandumais – eilės prie įėjimų ar maitinimo punktų, stringantys turniketai, tamsoje skendintys tualetai. Kam skrieja šios pastabos? Ir kiek kainavo žalgiriečių aistruolių įvardytas popso karnavalas?
Dariaus ir Girėno stadiono atidarymas
Dariaus ir Girėno stadiono atidarymas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Sekmadienio vakarą Dariaus ir Girėno stadione atidarymo rungtynes – Lietuvos futbolo federacijos (LFF) finalą – bei koncertą stebėjo apie 13 tūkst. žmonių (kai kurie – net už tvoros, nepatekę į stadioną). Ir visi jie turi savo nuomonę apie renginį.

„Galėtų kiekvieną savaitgalį vykti tokie renginiai“, – pasibaigus šou ir leidžiantis kartu nuo Parodos kalno teigė vienas šventės dalyvis.

Girdėjosi ir daugiau panašių liaupsių: „Įspūdingas renginys“, „Stebėjom ir negalėjom patikėti vaizdu, kad visa tai – Lietuvoje“, „Nuostabus atidarymas, Kaunui nėra lygių“, „Tarsi olimpinių žaidynių atidarymas – pagarba organizatoriams“, „Tokio lygio renginio Lietuvoje dar nėra buvę. Aukštas lygis“, „Negalėjau net rasti laiko, kad nueičiau parūkyti – superinis atidarymas“ ir t. t.

Būta tokių, kurie stebėjosi, kad istoriniame Lietuvai įvykyje nedalyvavo švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

„Ai, reikėtų lentelę prie įėjimo uždėti – konservatoriams įėjimas draudžiamas, vis būtų nepatenkinti“, – nuomonę išsakė kitas diskusijos dalyvis.

Pasigedo renginio žiūrovai ir Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus.

„Galėtų ir Vilnius jau pasistatyt stadioną. Reikia tik gerą merą dabar išsirinkti“, – tikino viena moteris.

O kita apgailestavo, kad artimiausi Lietuvos rinktinės varžovai atrankoje bus iš Balkanų šalių, o ne kokie ispanai, portugalai ar prancūzai – tuomet tikrai vėl susirinktų pilnutėlis stadionas.

Kas nušvilpė Kauno merą?

„Nepasimesk, o tai liksi Kaune ir galėsi žaisti ten už kokią nesąmonę“, – savo vaiką renginio dalyvių minioje drausmino, matyt, vilnietė.

Kad tarp vilniečių ir kauniečių vyko savotiška nuomonių kova, galima buvo įsitikinti ir oficialių stadiono atidarymo kalbų metu, kuomet buvo nušvilpti Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius. Baubimas kalbant pastarajam buvo kurtinantis, sunku buvo girdėti visus jo tariamus žodžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius