-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 17

Atgims ilgiausias Kauno baseinas

Ilgai merdėjusiuose „Girstučio” kultūros ir sporto centre šiuo metu karaliauja statybininkai. Prieš porą savaičių pradėti pasiruošimo rekonstrukcijai darbai, o, greičiausiai, kitą savaitę bus imtasi pagrindinių rekonstrukcijos darbų.
Keliolika metų nenaudotas baseinas buvo virtęs stambiagabaričių atliekų sandėliu.
Keliolika metų nenaudotas baseinas buvo virtęs stambiagabaričių atliekų sandėliu. / Eriko Ovčarenkos/ dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Po rekonstrukcijos bus sutvarkytas vienintelis Kaune 50 m ilgio baseinas, o toje vietoje, kur ankščiau buvo lengvosios atletikos maniežas, atsiras naujas, trumpesnis – 25 m ilgio, 4 takų baseinas. Jis bus prieinamas visiems kauniečiams, o plaukikams prieš varžybas tarnaus kaip apšilimų vieta.

Po rekonstrukcijos centras tarnaus tiek sportininkams, tiek visiems kauniečiams ir miesto svečiams.

„Didysis baseinas bus skirtas Europos pirmenybėms ir žemesnio lygio varžyboms. Jis netiks tik olimpiadai ir pasaulio pirmenybėms. „Girstučio" sporto centre taip pat bus įrengtas pirčių ir SPA kompleksas, įsikurs patraukli pramogų ir poilsio oazė“, – apie netolimą ateitį pasakojo VšĮ „Girstučio kultūros ir sporto centras" direktorius Mindaugas Skvarnavičius. Pašnekovas džiaugėsi, kad po rekonstrukcijos centras tarnaus tiek sportininkams, tiek visiems kauniečiams ir miesto svečiams.

Sunkmetis nesutrukdys

M.Skvarnavičius teigimu, sunkmetis nepakiš kojos sėkmingai pradėtiems „Girstučio“ rekonstrukcijos darbams. „Visi projektai, kurie numatyti pagal planą, bus finansuojami, jau pasirašyti visi dokumentai. Ateityje centras turėtų būti valdomas trijų valdytojų: mes liksime atsakingi už kultūrinę dalį, sportinė dalis greičiausiai bus perduota Kauno plaukimo mokyklai, o už pramoginę dalį greičiausiai bus atsakingas trečiasis operatorius“, – vardino M.Skvarnavičius.

Eriko Ovčarenkos/ dienraščio „15 minučių“ nuotr./Po rekonstrukcijos 50 m ilgio baseinas pasitarnaus organizuojant aukšto lygio varžyboms.

„Girstučio“ sporto kompleksas buvo pastatytas daugiau nei prieš tris dešimtmečius. Tuo metu objektą išlaikė „Dirbtinio pluošto“ gamykla. Tačiau vėliau, pabrangus energijos resursams, centras buvo uždarytas ir palaipsniui apleistas. Jokia veikla čia nevykdyta jau daugiau kaip 15 metų.

Pakaks poros metų

Konkursą dėl „Girstučio" sporto centro rekonstrukcijos darbų laimėjo UAB „Sienojus", veikianti jungtinės veiklos sutartimi su UAB „Kamesta". Nors pagal sutartį visiems rekonstrukcijos darbams atlikti skiriami 3 metai, bendrovė darbus planuoja pabaigti per dvejus metus. „Girstučio" sporto centro rekonstrukcija kainuos 19,5 mln. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius