-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 01

Atidaroma nauja Meno studija

Rugsėjo 3-5 dienomis Klaipėdoje, Danės krantinėje esančiame TEO pastate, duris atvers naujas scenos meno centras vaikams ir jaunimui – „JAM studija“ (Jaunųjų Atlikėjų Meno studija).
Gitara
Gitara / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Būreliai

Į ją kviečiami visi, norintys patobulinti ar atrasti savo muzikinius, šokio ar vaidybos talentus. Jaunųjų artistų sceninės kultūros, laisvės, fantazijos ir kūrybingumo lavinimas –  svarbiausi principai, kuriuos pabrėžia studijos vadovai, skirtingų scenos menų atstovai.

Pasak vieno iš  „JAM studijos“ idėjos autorių, gitaristo bei mokytojo Deivido Kontrimo, Klaipėda nuo seno tituluojama džiazo sostine, tačiau muzikantų, atliekančių šią muziką čia vis mažiau, rečiau vyksta ir tokios muzikos koncertų. Tad su kolegomis, profesionaliais atlikėjais, įkūrę tokią studiją vaikams ir jaunimui, sieks jiems suteikti ne tik kuo daugiau naudingų žinių, patarimų, bet ir įdiegti kokybės suvokimą.

„JAM studijoje“ bus galima mokytis groti akustine, elektrine, bosine gitara, klavišiniais, mušamaisiais instrumentais, lavinti vokalą, įgyti  improvizacijos pagrindų, taip pat -  muzikuoti džiazo, roko ar lengvosios muzikos ansambliuose.

Nuo „JAM studijos“ atidarymo dienos pradedama rinkti grupė ir į  pirmąją Klaipėdoje Miuziklo studiją, kurioje bus bandoma sujungti tris scenos meno žanrus: muziką, vaidybą ir šokį. Miuziklo užuomazgos Lietuvoje dar gana nesenos, tačiau ne kartą įvardinta ir viena didžiausių problemų: tai universalių atlikėjų trūkumas, kas tradicinio miuziklo specifikai yra būtina sąlyga. Miuziklo studijai ėmęsis vadovauti režisierius Ramūnas Kaubrys tikisi, jog su jaunaisiais artistais pavyks surengti ne vieną įdomų projektą, o vėliau, pasitelkus profesionalių miesto atlikėjų pajėgas, pastatyti ir vieną iš populiariausių klasikinių  miuziklų – „West Side‘o istoriją“.

Dar viena veiklos sritis, kuria JAM studija bandys sudominti vaikus ir jų tėvelius – tai Mažųjų artistų mokyklėlė, skirta 3-7 metų vaikams. Joje bus vedamos žaismingos teatro, muzikos ir šokio pamokėlės, kurių metu bus lavinama vaizduotė, muzikinė klausa bei ritmo pojūtis.

„JAM studijos“ planuose –  ne tik savoje koncertų salėje vyksiantys pasirodymai, bet ir išvykos su perspektyviausiais studijos nariais į muzikinius festivalius bei konkursus. Taip pat – Lietuvos ir užsienio džiazo įžymybių vedami meistriškumo kursai, jungtiniai pasirodymai miesto renginiuose, geriausių jaunųjų atlikėjų varžytuvės. 

„JAM studijos“ atvirų durų dienos – rugsėjo 3-5d., 15-19 val.  Šeštadienį nuo 15 val. visi besidomintys kviečiami  į atviras JAM mokytojų pamokas.  18 val.  „JAM studjos“ prisistatymą užbaigs uostamiesčio jaunimo grupių REMENSON ir ARROGANTICS koncertas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius