Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 02 22

Atidarytas garbės konsulatas Frankfurte prie Maino

Vasario 22 dieną Frankfurto prie Maino mieste, Vokietijos Federacinės Respublikos Heseno federalinėje žemėje, atidarytas Lietuvos garbės konsulatas. Įgaliojimus naujajai Lietuvos garbės konsulei Gabrielei Gylytei-Hein įteikė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Gabrielė Gylytė-Hein
Gabrielė Gylytė-Hein / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Hesenas – ekonomiškai viena stipriausių Vokietijos federalinių žemių, o Frankfurtas – vienas stipriausių Europos finansinių centrų. Lietuvos garbės konsulato atidarymas šiame mieste ir šioje žemėje Lietuvai, kaip vienai iš augančių Europos regioninių finansinių technologijų (FINTECH) centrų, yra itin svarbus: čia įsikūręs trečias pagal dydį Europoje – po Londono ir Ciuricho – Fintech centras. Ne mažiau svarbu, kad Heseno žemėje iki šiol veikia lietuvybės centras – Vasario 16-osios gimnazija, kur mokosi virš 200 mokinių“, – sakė L.Linkevičius.

Užsienio reikalų ministras taip pat susitiko su Heseno žemės Ministru Pirmininku Volkeriu Bouffieriu, kuris pakvietė Lietuvą dalyvauti Frankfurte prie Maino šių metų lapkričio mėnesį vyksiančioje FINTECH konferencijoje ir išreiškė pageidavimą su Lietuva bendradarbiauti lazerių gamybos srityje.

L.Linkevičius savo ruožtu pakvietė Hesseno atstovus dalyvauti 2020 metais Lietuvoje vyksiančioje tarptautinėje „Life Science“ konferencijoje ir pasiūlė pasidalinti patirtimi kibernetinio saugumo stiprinimo srityje. Lietuvos ir Hesseno atstovai bendrai išreiškė pageidavimą ir poreikį plėsti Lietuvos technikos universitetų bendradarbiavimą su Heseno technikos universitetais.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Linas Linkevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Linas Linkevičius

Ministras L.Linkevičius vizito metu taip pat susitiks su Heseno žemės parlamento pirmininku Borisu Rheinu.

Heseno federalinėje žemėje gyvena beveik 7 500 Lietuvos piliečių, visoje Vokietijoje – virš 53 tūkstančių lietuvių.

Vokietijoje Lietuva turi 6 garbės konsulus atskirose federalinėse žemėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius