-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 05

Atleistą VRM centro „Pušynas“ direktorių pakeitė Julius Tomas Žulkus

Konkursą į Vidaus reikalų ministerijos (VRM) Poilsio ir reabilitacijos centro „Pušynas“ direktoriaus pareigas laimėjo Julius Tomas Žulkus, iki šiol ėjęs šios įstaigos direktoriaus pavaduotojo pareigas.
Vidaus reikalų ministerija
Vidaus reikalų ministerija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Atrankos komisijos posėdis vyko VRM, konkurse dalyvavo du pretendentai, abu – iš Palangos. Pretendentams buvo keliami reikalavimai turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą, ne mažesnę kaip 3 metų vadovaujamojo darbo patirtį, būti gerai susipažinusiam su teisės aktais, reglamentuojančiais viešųjų įstaigų veiklą, sveikatos priežiūros sistemą, buhalterinės apskaitos principus, viešuosius pirkimus ir kt.

Kandidatai taip pat turėjo išmanyti viešosios įstaigos valdymo principus, būti gerai susipažinę su analogiškų Lietuvos ir užsienio šalių įstaigų teikiamomis paslaugomis, jų kokybe ir įvairove, mokėti anglų arba vokiečių, arba prancūzų kalbą A2 lygiu.

„Naujasis vadovas turės pakelti įstaigą į kur kas aukštesnį lygmenį. Be savaime suprantamo reikalavimo dirbti skaidriai ir efektyviai, vienas iš prioritetinių keliamų uždavinių „Pušynui“ – grąžinti poilsį, gydymą ir reabilitaciją statutiniams pareigūnams bei VRM sistemos pensininkams, ką ankstesnioji įstaigos vadovybė, regis, buvo visai pamiršusi“, – teigia vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

V.Nesteckį atleido dėl neefektyvaus darbo

Ankstesnis „Pušyno“ direktorius Vincas Nesteckis dėl neefektyvios įstaigos veiklos praėjusių metų balandį buvo atleistas iš pareigų kaip praradęs pasitikėjimą. Atlikus auditą dėl galimai neskaidrių viešųjų pirkimų VRM kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą (VPT), o dėl galimai aplaidžiai vykdytos buhalterinės apskaitos – į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT).

VPT neseniai paskelbė nustačiusi, jog 2013–2015 metais, V.Nesteckio vadovavimo metu, „Pušynas“ nesilaikė Viešųjų pirkimų įstatymo. Bendra patikrintų pirkimų vertė yra 487 937 eurų. Nustatyta, kad 2013 m., nevykdant viešųjų pirkimų procedūrų, buvo sudaryta 30 sutarčių, 2014 m. – 23 sutartys, 2015 m. – 20 sutarčių.

FNTT dėl aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius