-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 16 /13:41

Atleistam „Kauno vandenų“ vadovui darbuotojai paramą išreiškė palaikymo akcija

Penktadienio rytą „Kauno vandenų“ valdyba nusprendė iš pareigų atleisti ilgametį bendrovės vadovą Vilių Buroką. Savo nepritarimą šiam politiniam sprendimui ir paramą V.Burokui įmonės darbuotojai išreiškė apie 10 minučių trukusia taikia vadovo palaikymo akcija. Per lietų būrys žmonių stovėjo šalia „Kauno vandenų“ pastato.
Ketinama rinkti naują „Kauno vandenų“ direktorių.
„Kauno vandenys“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bendrovės Kanceliarijos skyriaus vedėja Dainora Jakubauskaitė teigė, kad ilgamečio vadovo darbu pavaldiniai buvo patenkinti ir dabar juos kankina nežinia dėl ateities. Tačiau jokių protesto akcijų darbuotojai neketina imtis.

„Sprendimą dėl įmonės direktoriaus priima „Kauno vandenų“ valdyba. Jos sprendimui nesipriešinsime“, – sakė D.Jakubauskaitė.

Kaltino išlaidavimu

V.Burokas buvo atleistas iš pareigų „Kauno vandenų“ valdybos, kurios pirmininkas yra socialdemokratas Mindaugas Šimkūnas.

Kauno miesto tarybos narys, socialdemokratų frakcijos lyderis Gintautas Labanauskas tvirtino, jog yra rimtų įtarimų, kad V.Burokas susijęs su neskaidriais viešaisiais pirkimais, šiais veiksmais turi susidomėti teisėsauga.

„V.Burokas neieškojo vidinių rezervų, kaip išlaikyti stabilią vandens kainą, jos nedidinti. Juk galima taupyti, nebūtina juk pirkti direktoriui labai brangaus automobilio, galima pasitenkinti ir kuklesne transporto priemone“, – tikino G.Labanauskas.

Grėsmė koalicijai

Dėl pertvarkos „Kauno vandenų“ ūkyje iškilo grėsmė valdančiosios koalicijos stabilumui. Penktadienio rytą vyko koalicijos posėdis, jo metu buvo nuspręsta nekeisti „Kauno vandenų“ vadovo.

Tačiau tuo pat metu vyko „Kauno vandenų“ valdybos posėdis, V.Buroką nuspręsta atleisti iš pareigų.

Ilgametį „Kauno vandenų“ direktorių aktyviai palaiko liberalcentristas, Kauno savivaldybės Antikorupcijos komiteto pirmininkas Arvydas Garbaravičius.

Tarp jo ir Kauno socialdemokratų lyderio G.Labanausko takoskyra vis ryškesnė. Socialdemokratai yra gausiausia, 6 narius turinti, koalicijos „Už Kauną“ frakcija. 

Kauno vandenys nuotr./Kauno vandenys darbuotojų parama buvusiam vadovui V.Burokui
„Kauno vandenys“ nuotr./„Kauno vandenys“ darbuotojų parama buvusiam vadovui V.Burokui

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius